oSérieux Pressdays SS23: foodietalk

1.Sarah Rensons, de Leuvense zoetekauw lanceert haar eigen kookboek: Sweet Table. Sarah leerde de kneepjes van het vak bij oa. The Jane en Joost Arijs en mag zich vandaag één van de beste patissiers van het land noemen. Het boek bevat 65 makkelijke en iets moeilijkere recepten om taart, koekjes en desserts te leren maken. Of het ons lukt om de desserts op dezelfde elegante manier te presenteren als Sarah (die eerder een kunstopleiding volgde) is niet zeker, maar toch het proberen waard!

2.Bakken is precisiewerk en net om die reden lanceert Philips Domestic Appliances haar nieuwste 7000 Series keukenmachine. Philips integreert innovatieve technologieën voor perfecte bereidingen. Zo kneed je met de deeghaak voortaan heerlijk deeg in amper 3 minuten. Het geheim: de innovatieve ProKnead-technologie bootst de beweging van de hand na door het deeg tegelijkertijd plat te drukken en uit te rekken. Ook de menghaak voor cakebeslag en de garde voor luchtig opgeklopt eiwit zorgen voor een waaier aan mogelijkheden, van zowel zoete als hartige gerechten.

3."Een alcoholvrije aperitief willen maar het moeten doen met een cola zero of een plat water, daar moesten we een punt achter zetten." aldus Kaat en Marie, oprichters van The Mocktail Club. Marie bottelde in 2017 haar eerste fles, twee jaar later zette ook zus Kaat haar schouders onder het label. Intussen vind je de creaties van The Mocktail Club terug op de kaart van verschillende (sterren)restaurants, bars en conceptstores. De 7 verschillende ready-to-serve mocktails zijn ook verkrijgbaar via de webshop en in de pijplijn zit een nieuwe smaak én een nieuw kantoor. Van een bloeiende start-up gesproken.

4.Wist je dat een laag metabolisme, veranderingen in gewicht, aanhoudende vermoeidheid, hormonale problemen, huidveroudering, nachtelijk wakker worden: typische kwaaltjes zijn die vaak de oorzaak zijn van een overbelaste lever? Voedingswetenschapper en biomedicus Amandine De Paepe lanceert in 2021 Insentials, met haar Belgische voedingssupplementen werkt ze op preventie, want te vaak wordt er in de reguliere gezondheidszorg gekeken naar de symptomen en niet de oorzaak. ​

5.Kalfsvlees is een echte inspiratiebron voor iedereen die graag kookt. Van de ‘zondagskoks’ tot de ware keukenprinsen en -prinsessen. Daarom gaat chef Gilles van Melchior in Tienen een heerlijke uitdaging aan: hij geeft gerechten uit zijn gastronomische keuken een ‘twist’ met Europees kalfsvlees. Want jawel, met kalfsvlees smaakt het nog beter!

6.Foie Gras past bij elk moment van het jaar, maar misschien toch vooral uitzonderlijk goed bij heerlijke herfstdagen of als puur verwenmoment bij de eindejaarsfeesten. Foie gras is echt Europees gastronomisch erfgoed, een traditie die al 4000 (!) jaar bestaat. Met een originele burger met gebakken Foie Gras, butternutpompoen en rode uienconfit brengt chef-ambassadeur Tom Vermeiren van restaurant Wilford T in Temse een heerlijke verfijnde versie van een fast food klassieker.

7.Genieten van deze delicatesse begint bij alle zintuigen: een tros Looye Honingtomaten® ziet er prachtig uit (vol, rond en een glanzende felrode kleur), ze ruiken enerzijds frisgroen, anderzijds zalig zoet en zomers. En in de mond worden Looye Honingtomaten® echte smaakbommetjes: honingzoet, met een stevige bite en een frisse, zachtzure nasmaak. Looye Honingtomaten® zijn heerlijk puur, als supergezond tussendoortje of om gul te delen tijdens het aperitief, maar ze komen ook als basis voor deze Tartelettes met opgeklopte ricotta en gepofte Looye Honingtomaten perfect tot hun recht.

8.De eco conscious collectie van Philips Domestic Appliances is gemaakt met bioplastic van gerecyclede plantaardige olie en biedt consumenten een duurzamer alternatief in de keuken. Naast het koffiezetapparaat, waterkoker, broodrooster voegt het merk nu een vierde toestel toe: de eco conscious blender. De ProBlend-technologie die een motor van 350 watt combineert met een geribbelde blenderbeker en scherpe messen zorgt voor extreem gladde mengsels.

9.Wij dromen van een volledig witte kerst. Een prachtig gedekte witte tafel, met een touch van witte Gentse azalea's, een stukje witte vis én een overheerlijk wit wijntje dabei. Onze wijntip: Rueda Sarría Verdejo sappig en fris en daardoor perfect als aperitief.

In België verkrijgbaar voor €6,60 bij Wijnavontuur.

Benieuwd naar onze andere nieuwtjes? Klik hier voor de mode nieuwtjes en hier voor het lifestyle nieuws.

 

 

 

Over oSérieux! PR & Events

oSérieux! PR & Events
p/a Silversquare Zaventem
Ikaroslaan 1
1930 Zaventem

Affiliate partner of Omnicom
Founding partner of Desmos