Intens genieten

met Looye Honingtomaten

Genieten van deze delicatesse begint bij alle zintuigen: een tros Looye Honingtomaten® ziet er prachtig uit (vol, rond en een glanzende felrode kleur), ze ruiken enerzijds frisgroen, anderzijds zalig zoet en zomers. En in de mond worden Looye Honingtomaten® echte smaakbommetjes: honingzoet, met een stevige bite en een frisse, zachtzure nasmaak. Looye Honingtomaten® zijn heerlijk puur, als supergezond tussendoortje of om gul te delen tijdens het aperitief, maar ze komen ook als basis voor een heerlijk gerecht perfect tot hun recht.

Tartelettes met opgeklopte ricotta en gepofte Looye Honingtomaten

Recept van Faim de Flandre

 

Voor 4 stuks

Voor de gepofte Looye Honingtomaten

  • 2 takjes Looye Honingtomaten
  • 20 gr dille
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el ahornsiroop
  • 2 kl venkelzaad
  • 4 el olijfolie
  • Peper en zout

Voor de tartelettes

  • 150 gr ricotta
  • 10 gr dille
  • 10 gr basilicum
  • 5 gr verse oregano
  • 1 citroen (biologisch)
  • Peper en zout
  • 4 hartige taartvormpjes
  • Afwerking: verse kruiden (bijv. erwtenscheuten en shiso cress) en/of eetbare bloemen

 

  1. Maak de gepofte Looye Honingtomaten: Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schik de Looye Honingtomaten in een ovenschaal. Hak de dille fijn en strooi erover. Strooi er het venkelzaad over. Besprenkel met de olijfolie en de ahornsiroop. Kruid met peper en zout. Zet 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de Honingtomaten gepoft zijn.
  2. Hak de dille, het basilicum en de verse oregano fijn. Was en rasp de schil van de citroen. Doe de ricotta in een keukenrobot, samen met de kruiden, citroenzeste, peper en zout. Mix tot een luchtige massa. Doe in een spuitzak.
  3. Spuit de ricotta in de taartvormpjes. Knip de gepofte Looye honingtomaten van het takje en schik 3 tomaatjes op elk taartje. Werk af met verse kruiden en/of eetbare bloemen.

Tomatenconfituur met basilicum en balsamico

Recept Faim de Flandre

  • 2 takjes Looye Honingtomaten
  • 20 gr basilicum
  • 1 sjalot
  • 2 el geleisuiker
  • 2 el balsamicoazijn
  • Snufje zout
  • 1 el olijfolie

 

  1. Snij de sjalot fijn. Snij de tomaten in kleine stukjes. Hak het basilicum fijn.
  2. Verhit de olijfolie in een steelpannetje. Voeg de sjalot toe en laat 1 minuut stoven. Voeg dan de stukjes tomaat en de helft van het fijngehakte basilicum. Laat 4 minuten stoven op een matig vuur.
  3. Voeg dan de geleisuiker toe en laat 2 minuten koken, roer regelmatig. Roer de balsamico erdoor en breng op smaak met een snufje zout. Roer er de rest van het basilicum door. Schep in een bokaaltje en laat afkoelen. Serveer met enkele kleine stukjes tomaat en een Looye Honingtomaat erbovenop.

 


 

Share

Meest recente verhalen

Website preview
Een verhaal in elke steek: oSérieux verwelkomt Belgisch lederwarenhuis AESAERT
AESAERT staat voor tijdloze elegantie, duurzame keuzes en eenvoud. Elk stuk is ontworpen om jarenlang mee te gaan en dat niet alleen in kwaliteit, maar ook in stijl. Het Belgische leer dat wordt gebruikt, is plantaardig gelooid, wat het tot één van de meest milieuvriendelijke keuzes maakt binnen de sector. De meeste tassen worden vandaag nog steeds met de hand vervaardigd in het atelier in Gent. Elke creatie wordt met zorg en precisie afgewerkt.
press.oserieux.be
Website preview
Website preview
Fruitzonderlijk lekker: verfrissende zomerdrank voor klein én groot
SPA® Fruit verrast deze zomer met een nieuwe onweerstaanbare smaakcombinatie: SPA® Fruit Peach Pear. Deze unieke, niet-bruisende mix van zoete perzik en sappige peer prikkelt de smaakpapillen en brengt het beste van fruit en puur mineraalwater samen in één verfrissende dorstlesser.
press.oserieux.be

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over oSérieux! PR & Events

Neem contact op met

p/a Silversquare Zaventem Ikaroslaan 1 1930 Zaventem Affiliate partner of Omnicom Founding partner of Desmos

+ 32 475 773 883

info@oserieux.be

www.oserieux.be