Intens genieten

met Looye Honingtomaten

Genieten van deze delicatesse begint bij alle zintuigen: een tros Looye Honingtomaten® ziet er prachtig uit (vol, rond en een glanzende felrode kleur), ze ruiken enerzijds frisgroen, anderzijds zalig zoet en zomers. En in de mond worden Looye Honingtomaten® echte smaakbommetjes: honingzoet, met een stevige bite en een frisse, zachtzure nasmaak. Looye Honingtomaten® zijn heerlijk puur, als supergezond tussendoortje of om gul te delen tijdens het aperitief, maar ze komen ook als basis voor een heerlijk gerecht perfect tot hun recht.

Tartelettes met opgeklopte ricotta en gepofte Looye Honingtomaten

Recept van Faim de Flandre

 

Voor 4 stuks

Voor de gepofte Looye Honingtomaten

  • 2 takjes Looye Honingtomaten
  • 20 gr dille
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el ahornsiroop
  • 2 kl venkelzaad
  • 4 el olijfolie
  • Peper en zout

Voor de tartelettes

  • 150 gr ricotta
  • 10 gr dille
  • 10 gr basilicum
  • 5 gr verse oregano
  • 1 citroen (biologisch)
  • Peper en zout
  • 4 hartige taartvormpjes
  • Afwerking: verse kruiden (bijv. erwtenscheuten en shiso cress) en/of eetbare bloemen

 

  1. Maak de gepofte Looye Honingtomaten: Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schik de Looye Honingtomaten in een ovenschaal. Hak de dille fijn en strooi erover. Strooi er het venkelzaad over. Besprenkel met de olijfolie en de ahornsiroop. Kruid met peper en zout. Zet 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de Honingtomaten gepoft zijn.
  2. Hak de dille, het basilicum en de verse oregano fijn. Was en rasp de schil van de citroen. Doe de ricotta in een keukenrobot, samen met de kruiden, citroenzeste, peper en zout. Mix tot een luchtige massa. Doe in een spuitzak.
  3. Spuit de ricotta in de taartvormpjes. Knip de gepofte Looye honingtomaten van het takje en schik 3 tomaatjes op elk taartje. Werk af met verse kruiden en/of eetbare bloemen.

Tomatenconfituur met basilicum en balsamico

Recept Faim de Flandre

  • 2 takjes Looye Honingtomaten
  • 20 gr basilicum
  • 1 sjalot
  • 2 el geleisuiker
  • 2 el balsamicoazijn
  • Snufje zout
  • 1 el olijfolie

 

  1. Snij de sjalot fijn. Snij de tomaten in kleine stukjes. Hak het basilicum fijn.
  2. Verhit de olijfolie in een steelpannetje. Voeg de sjalot toe en laat 1 minuut stoven. Voeg dan de stukjes tomaat en de helft van het fijngehakte basilicum. Laat 4 minuten stoven op een matig vuur.
  3. Voeg dan de geleisuiker toe en laat 2 minuten koken, roer regelmatig. Roer de balsamico erdoor en breng op smaak met een snufje zout. Roer er de rest van het basilicum door. Schep in een bokaaltje en laat afkoelen. Serveer met enkele kleine stukjes tomaat en een Looye Honingtomaat erbovenop.

 


 

Over oSérieux! PR & Events

oSérieux! PR & Events
Affiliate partner of Fleishman Hillard
Jean Monnet laan 14
1200 Brussel