Silence for Peace sluit zaterdagavond op het Muntplein indrukwekkend af met concert van cellist Benjamin Glorieux • O P R O E P

Vrijdag 16 september 2016 —  
Zaterdagavond sluit Silence for Peace de driedaagse van stilte voor vrede op het Muntplein te Brussel  af met een indrukwekkend concert van topcellist Benjamin Glorieux.

Initiatiefnemer James Bampfield vertelt: “Wij vinden het fantastisch dat Benjamin deze nu al geslaagde editie van Silence for Peace wil afsluiten met een intens muzikaal moment. Wij willen de opgebouwde stilte en dit eindconcert in het bijzonder opdragen aan al wie direct of indirect wordt geraakt door geweld.”
 
Benjamin Glorieux vertelt enthousiast: “Dat Silence for Peace me vroeg of ik hun driedaags vredesinitiatief wou afsluiten, maakte me ontzettend blij. Net als de stilte, is ook muziek de taal die mensen met elkaar kan verbinden. Ik hoop tijdens mijn concert de inwoners van Brussel opnieuw een teken van hoop te geven. Wijsheid en moed voor een vreedzame samenleving.”
 

Silence for Peace wil een krachtig en betekenisvol signaal de wereld insturen, als antwoord op tumult en hoog oplopend geweld: vrede begint in het hart van ieder mens, stilte brengt vrede in jezelf en in de wereld. Stilte is de taal die alle gemeenschappen, culturen en religies overstijgt. Elke minuut die je in stilte doorbrengt, draagt bij aan wereldvrede.

 

A A N D A C H T  !    A A N D A C H T   !

Zaterdag 17 september vanaf 19u wordt gezorgd voor live-streaming vanop het Muntplein zodat al wie nog herstellend is in het ziekenhuis of thuis verbinding kan maken met het vredesinitiatief op het Muntplein. Dit persbericht is de enige mogelijkheid waarmee de organisatoren alle getroffen families verspreid over het land hopen te bereiken. Silence for Peace doet een warme oproep aan alle media om dit doel te helpen realiseren! Namens de talrijke deelnemers aan de driedaagse in het hart van Brussel dankt zij u van harte voor die solidariteit. Link voor live-streaming: www.facebook.com/silenceforpeace.org/?fref=ts

 
Praktische info
Silence for Peace sit-in: doorlopend tot zaterdag 20u • www.silenceforpeace.org
Slotconcert Benjamin Glorieux : 19u30 
Muntplein Brussel