RR INTERIEUR x MEUBILI

Joint venture RMC Group creëert nieuwe groeimogelijkheden

RR INTERIEUR EN MEUBILI BUNDELEN HUN INDOOR EN OUTDOOR AANBOD

RR Interieur en Meubili, beiden sterk geworteld in het Belgische designlandschap, bundelen de krachten. In hun joint venture RMC Group ontmoeten indoor en outdoor elkaar. Twee sterke merken, twee ondernemersduo’s, twee verschillende DNA’s, maar wel éénzelfde drive en visie: de klantenbeleving maximaliseren. Een veelbelovende samenwerking die verder bouwt op een rijke geschiedenis en stap per stap tot stand komt.

 

Bedrijfsachtergrond

INDOOR CONCEPTMAKERS RR INTERIEUR

Rik en Sylvie Ruebens richtten in 2000 RR Interieur op. Nieuwe vestigingen en interieurconcepten volgden elkaar snel op. De exclusieve boetiek RR Corner, het slimme concept RR Apart en een eerste RR Interieur vestiging in Luxemburg zetten de gevestigde waarde kracht bij. Na de nieuwe experience store in 2020, rijgen de conceptmakers in 2022 de vernieuwingen aan elkaar: De showrooms in Knokke krijgen een make-over, RR Interieur vestigt zich naast de bestaande vestiging in Knokke ook in Nieuwpoort, en Luxemburg krijgt er een tweede vestiging bij.

 

OUTDOOR SPECIALIST MEUBILI

Ook Michel Van Weehaeghe en John De Vogelaere, zaakvoerders van Meubili, kijken terug op een mooie geschiedenis. Opgericht in 1992 heeft de outdoor specialist meer dan dertig jaar ervaring. Met showrooms in Knokke, Zedelgem, een outlet in Damme, een eigen outdoormerk en de lancering van hun webshop bouwen ze hun imperium steeds verder uit. De klant is er koning, en ook omgekeerd, want in 2019 wordt de interieurgigant officieel bekroond tot Hofleverancier.

 

JOINT VENTURE: RMC GROUP

2023 markeert een belangrijk jaar voor de twee ondernemersduo’s. Samen worden ze aandeelhouders bij RMC Group. De complementaire krachten bundelen hun indoor en outdoor aanbod en excellente, white glove service, maar behouden elk hun eigen signatuur. RR Interieur focust zich als conceptmakers op het hoger segment. Bij Meubili staat het product centraal en ligt de focus voornamelijk op het middensegment. Door de integratie beantwoorden ze niet alleen de vraag van de klant naar one-stop shopping, maar bieden ze ook de concurrentie het hoofd, creëren ze nieuwe groeimogelijkheden en zetten ze sterk in op logistieke efficiëntie.

“De samenwerking is een uniek concept waarbij we met complementaire collecties een toegevoegde waarde bieden aan de klant, en toch elk onze eigen identiteit en signatuur behouden - Rik Ruebens, oprichter RR interieur

CIJFERS IN FOCUS

Een groter aanbod, een groter klantenbestand en dus een grotere omzet. Samen richten de twee bedrijven het eerste jaar op een omzet van 37 miljoen euro en 5 miljoen ebitda. Het voorbije jaar stond de teller voor RR Interieur met 27 medewerkers op 23 miljoen omzet en 2 miljoen ebitda, Meubili haalde met 15 medewerkers een omzet van 10 miljoen euro en een ebitda van 1,6 miljoen.

 

Klaar voor de toekomst

2023: NIEUW OUTDOOR CONCEPT RR GARDEN

In een eerste fase presenteren RR Interieur en Meubili hun nieuw high-end outdoor concept: RR Garden. De kritische en esthetische meerwaarde- zoeker komt hier thuis tussen gedurfde merken als Baxter, Flexform, Minotti, Kettall, Paolo Lenti, B&B Italia, Tribú, Cassina e.a. in lijn met het gekende DNA van RR zet RR Garden in op concept making. Het vernieuwend totaalconcept vertaalt de wensen van de klant in een gepersonaliseerd moodboard, 3D-ontwerp en fotorealistisch plan.

 

2024: MEUBILI INDOOR & RR OUTDOOR

De indoor collectie van Meubili zal vanaf 2024 huizen in een volledig nieuwe showroom naast Meubili outdoor in de Natiënlaan. Naast meubelen van hun eigen indoor merk, vinden klanten er ook productlijnen van andere merken. In een laatste fase volgt het ultieme outdoor belevingsconcept van RR Interieur: RR Outdoor.


RRIxMEUB_PERSARTIKEL.docx 19 KB

 

Contactpersoon voor extra info:

RIK RUEBENS

Founder RR interieur

[email protected]

0477 62 26 33

rrinterieur.be

MEUBILI ​ Natiënlaan 291, Knokke

 

MEUBILI ZEDELGEM ​ ​ Torhoutsesteenweg 305, Zedelgem

 

MEUBILI DAMME ​ ​ Fort Sint-Donaas 2, Damme

 

RR APART

Lippenslaan 353, Knokke

 

RR GARDEN

Kustlaan 39, Knokke-Zoute

 

RR INTERIEUR

Natiënlaan 123, Knokke

 

RR CORNER

Kustlaan 68, Knokke-Zoute

 

RR INTERIEUR NIEUWPOORT

Lombardsijdestraat 12, Nieuwpoort-Bad

 

RR INTERIEUR LUXEMBURG

Route d’Arlon 49-53, Strassen

Grand Rue 99, Luxemburg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Over oSérieux! PR & Events

oSérieux! PR & Events
p/a Silversquare Zaventem
Ikaroslaan 1
1930 Zaventem

Affiliate partner of Omnicom
Founding partner of Desmos