Op zoek naar een 100 % Belgisch eindejaarsgeschenk? Kies dan resoluut voor de Distilleerderij van Biercée!

Heb jij ook zin om je geliefden te verrassen met een cadeautje 'van bij ons' tijdens de komende feestdagen? De keuze is enorm want er worden heel wat mooie kwaliteitsproducten gemaakt in ons mooie Belgenlandje.

Kiezen voor een product van de Distilleerderij van Biercée is zeker en vast een schot in de roos!  Deze distilleerderij, gevestigd in Ragnies (Thuin), staat al sinds haar ontstaan in 1946 bekend voor haar artisanale know-how en is alom gewaardeerd bij kenners en liefhebbers van likeuren, eaux-de-vie en premium gins. 

Ter gelegenheid van de eindejaarsfeesten trekken een aantal topproducten een feestelijk jasje aan en staan ze te popelen voor een plaatsje onder jouw kerstboom! 

Begin dit jaar werd Biercée Vermouth gelanceerd. Een vermout op basis van Pinot Blanc met florale toetsen van kamille en hop en fijne gekruide noten van koriander, kardemom en thee. De eindsmaak in de mond is zacht dankzij amandel en cacao. Hij wordt puur, met ijs of in een cocktail gedronken.( zie recepten). De zwarte verpakking straalt pure elegantie en klasse uit. 

Alcoholpercentage: 17%. 

Aanbevolen verkoopprijs: €15,90 (75 cl).

Vier trendy én retro cocktailideeën voor een geslaagd eindejaarsfeestje! 

 

Negroni

• 30 ml Biercée Vermouth 

• 30 ml Biercée Bitter

• 30 ml Biercée Gin Thesis & Antithesis of 30 ml Biercée Gin Less is More

Giet alle ingrediënten in een mengglas gevuld met ijsblokken. Roer goed gedurende 15 seconden.

Serveer in een laag ouderwets glas en garneer met een zeste van sinaasappel.

 

Sbagliato

• 30 ml Biercée Vermouth 

• 30 ml Biercée Bitter

• 50 ml Prosecco (brut)

Meng de gelijke delen Biercée Bitter en Biercée Vermouth in een tumblerglas met ijs en vul aan met de prosecco. Even licht roeren en serveren met een schijfje sinaasappel.

 

Americano

• 40 ml Biercée Vermouth 

• 40 ml Biercée Bitter

• 40 ml sodawater

Vul een tumbler glas met ijs en voeg de Biercée Vermouth en de Biercée Bitter toe. Roer even om en vul naar believen aan met sodawater. De schil van een citroen, die je even uitknijpt boven het glas, maakt deze klassieker helemaal af.

 

Boulevardier

• 30 ml Biercée Vermouth 

• 30 ml Biercée Bitter

• 45 ml Maker’s Mark Bourbon

Meng alles samen gedurende 15 seconden in een mengglas met ijs. Giet daarna de cocktail door een zeefje in een voorgekoeld glas en garneer met een citroenzeste.

 

Biercée Bitter is een fruitige bitter op basis van fruit en natuurlijke planten. De bitterheid ontstaat door bittere sinaasappel, gentiaan en engelwortel in combinatie met geroosterde cacaobonen en speciaal voor de distilleerderij gebrande koffie. De fruitige smaak is afkomstig van distillaat van citrusvruchten en rood fruit. Het harmonieus samenspel van al deze ingrediënten leidt tot een stijlvolle en evenwichtige bitter. Met 20% alcohol is Biercée Bitter de perfecte partner voor uw feestelijke drankjes en cocktails. In combinatie met fruitsap, premium tonic of zelfs gewoon met limonade, zal het de smaakpapillen van liefhebbers van frisheid en bitter verwennen. De nieuwe verpakking is een ware ode aan de know-how van de Distilleerderij van Biercée en zet onze nationale kleuren in hun verdiende spotlight. 

Aanbevolen verkoopprijs: €19,00 (70 cl).

Inspiratie nodig voor je feestcocktails? Hierbij een aantal voorbeelden:

 

Biercée Bitter Spritz

• 40 ml Biercée Bitter

• 90 ml Prosecco

• 1 scheut sodawater

• 15 ml vlierbessen siroop (Monin bijvoorbeeld)

Snij een mooi stukje sinaasappel af en verpletter het in de bodem van het glas. Voeg de Biercée Bitter en de vlierbessen siroop toe. Werk af met een aantal ijsblokjes en de scheut sodawater. Voeg er de Prosecco aan toen en roer. Idealiter wordt dit recept gemaakt met 3 delen Prosecco voor 2 delen Bitter. Garneer met wat seizoenfruit en een sinaasappelschijfje en roer even kort om. 

 

Biercée Bitter Garibaldi

• 60 ml Biercée Bitter 

• 100 ml vers sinaasappelsap 

Dé klassieker onder de bittere aperitieven, maar verrassend hedendaags. Meng in een Collins glas (of breed longdrinkglas) met ijs de Biercée Bitter en het sinaasappelsap. Roer goed om en serveer met een sinaasappel partje. 

 

Biercée Bitter met witte wijn

• 60 ml Biercée Bitter

• 15 ml triple sec

• 100 ml droge witte wijn

Meng de Bitter en Triple Sec in een wijnglas halfvol ijs. Voeg daar de witte wijn bij en roer even om. Serveer met 2 partjes sinaasappel. 

 

Biercée Bitter Citroen (variant op de Spaanse klassieker ‘Tinto de Verano’)

• 50 ml Biercée Bitter

• 150 ml citroenlimonade

Meng in een stevig glas de Biercée Bitter en de citroenlimonade met een handvol ijsblokken. Roer even krachtig om en kleedt de cocktail aan met een citroenschijfje. 

 

Moeten we de bekende Eau de Villée nog voorstellen? Een citroenlikeur van premium kwaliteit. Het resultaat van de subtiele mix van verschillende distillaten van hele citroenen uit Murcia met vier andere brandewijnen van vers fruit, alle gefermenteerd of gemacereerd door de Biercée meesterstokers. Er is meer dan 10 kg vers fruit nodig om één fles Eau de Villée te maken. Een unieke expertise voor een kwalitatief hoogwaardig product. Geen wonder dus dat Sylvie Royen ervoor koos om voor de feesteditie citroenen in de spotlights te zetten op de fles. De aroma's en smaken van Eau De Villée komen ten volle tot uiting bij -20°. De likeur kan worden geserveerd als digestief, maar schittert ook in cocktails en in gastronomische gerechten.

Aanbevolen verkoopprijs: €32,40.

 

Biercée GiN 1.0 "Thesis & Anthithesis"  is een perfecte synthese van het vakmanschap van Distillerie de Biercée: Belgisch, complex maar toch zeer toegankelijk. Een bijzonder geslaagde combinatie tussen de aardse toetsen van mout en venkel, de kruidige toets van komijn en de florale toets van lavendel. 

Door zijn zacht karakter, afkomstig van de handgehamerde koperen stookketels, kan hij perfect puur ‘genipt’ worden. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een atypische GiN & Tonic, door de cacaotoets te versterken met een kruidige Premium Tonic en enkele flinterdunne venkelschijfjes als final touch!

Aanbevolen verkoopprijs: €35,80 (70 cl).

 

Verkooppunten: Delhaize, Colruyt, wijnhandel en speciaalzaken.

Mail voor meer informatie naar: info@distilleriedebiercee.com

 

Over de Distilleerderij van Biercée

Onder het motto "Kwaliteit zonder compromissen” deelt deze unieke Belgische distilleerderij al sinds 1946 haar know-how. De Distilleerderij van Biercée is zeer gewaardeerd bij de liefhebbers van eaux de vie, likeuren en specialiteiten zoals oa de Eau de Villée. Alom bekende kwaliteitsproducten die gesmaakt worden door échte fijnproevers. Maar de distilleerderij ontwikkelt ook succesvolle hedendaagse alcoholische dranken zoals premium Gins, een Bitter, en nu een Vermouth en nog heel wat toekomstige producten.  Meester-distilleerder Pierre Gérard houden de 70-jarige traditie dus in stand, maar met een moderne knipoog. www.distilleriedebiercee.be

 

 

Contacteer ons
Over oSérieux! PR & Events

oSérieux! PR & Events
Affiliate partner of Fleishman Hillard
Jean Monnet laan 14
1200 Brussel