Nieuw in de versafdeling van uw supermarkt: het allereerste pizza- en taartdeeg zonder gluten en lactose van Herta!

Nieuw in de versafdeling van uw supermarkt: het allereerste pizza- en taartdeeg zonder gluten en lactose van Herta!

Gezellig tafelen met vrienden en familie met een heerlijke en evenwichtige maaltijd op je bord. Bewust met eten omgaan en gezond koken is bijzonder hip en intussen voor velen een echte passie. ‘Genieten van de eenvoudige dingen’ heet dat bij Herta, dat al jarenlang een trouwe metgezel is in ons dagdagelijkse leven met handige en veelzijdige producten. 

Daarom vindt u voortaan naast het klassieke roldeeg van Herta ook het gloednieuwe pizzadeeg en taartdeeg zonder gluten en lactose. Met evenveel smaak en ook even makkelijk om in een wip een overheerlijke, knapperige pizza of een verrukkelijke appeltaart mee uit de oven te toveren.

 

In première bij Herta: deeg voor pizza en taart zonder gluten of lactose!

Bij deze gluten- en lactosevrije degen is het tarwemeel vervangen door maïszetmeel en de melk door plantaardige ingrediënten. Met de absolute garantie voor kwaliteit en betrouwbaarheid, want geregistreerd door de Britse wetenschappelijke vereniging Coeliac Society.

Dankzij Herta kunnen familieleden en vrienden op een gluten- en/of lactosevrij dieet voortaan heerlijk meesmullen zonder een extra zoektocht naar de juiste ingrediënten in verschillende winkels. Makkelijk en vooral o’ zo lekker!

Het ‘Pizzadeeg’ en ‘Taartdeeg’ zonder gluten en lactose van Herta: voor iedereen die van lekker eten houdt EN voor iedereen die gluten en/of lactose liever vermijdt. Vanaf nu verkrijgbaar in de versafdeling van de supermarkt. Adviesprijs: € 3,49 voor het pizzadeeg en € 3,19 voor het taartdeeg.

 

Bijkomende inlichtingen

Catherine Mentior - Corporate Communication Manager Nestlé Belgilux

Tel       +32 (0)2 529.56.78

E-mail   [email protected]

 

RECEPTEN HERTA

Worteltaart met krokante groentjes

Ingrediënten

  • 1 Taartdeeg zonder gluten en zonder lactose van Herta®
  • 2 eieren
  • 700 g gestoomde wortelen 
  • 15 cl kokosmelk
  • 1 theelepel curry
  • 3 sneden Hesp Superieur van Herta® (100 g)
  • 30 g geraspte kaas met 0% lactose 
  • Zout en peper van de molen
  • Werk af met radijzen, groene asperges, courgette, rucola, bonen, erwtjes,...

Bereiding
Plaats het Taartdeeg zonder gluten en zonder lactose van Herta® met het bakpapier in een taartvorm. 
Meng de ingrediënten en verdeel het geheel over het deeg. Laat bakken in een voorverwarmde oven op 180° gedurende 30 minuten. 
Werk af met rauwe seizoensgroenten (radijzen, rucola, courgette) of met gestoomde groenten (asperges, bonen, erwten). De fijngehakte groentjes maken het gerecht lekker krokant en bovendien zorgen ze voor kleur op je bord. 

Tips 
•    Wil je een stevige bodem als basis? Kies dan voor het Pizzadeeg zonder gluten en zonder lactose van Herta®.

 

Pizza met tomaat en spekjes 

Ingrediënten
•    1 Pizzadeeg zonder gluten en zonder lactose van Herta®
•    4  grote tomaten 
•    1 fijngehakte ui
•    100 g Spekreepjes van Herta®
•    1 soeplepel mosterd
•    1 theelepel honing 
•    15 ontpitte olijven in schijfjes gesneden
•    1 soeplepel paneermeel zonder gluten
•    Enkele takjes verse tijm
•    Zout en peper van de molen

Werk af met chiazaad, lijnzaad, pijnboompitten of notenolie.

Bereiding
Plaats het Pizzadeeg zonder gluten en zonder lactose van Herta® met het bakpapier in een taartvorm met een diameter van 22 cm.
Bak de spekreepjes en de fijngehakte ui lichtjes aan in een anti-aanbakpan. Snij de tomaten in blokjes en voeg ze eraan toe, samen met de mosterd, de honing en de tijm. Laat ongeveer 10 minuutjes sudderen. Breng op smaak met peper en zout en voeg de olijven toe. Strooi het paneermeel over het deeg en giet de bereiding erover. 
Werk af met enkele schijfjes tomaat en laat in een voorverwarmde oven op 180° bakken gedurende 25 minuten. Neem de schotel uit de oven en besprenkel met notenolie of bestrooi met chiazaad, lijnzaad of pijnboompitten. 

Tips 
•    Voor een light versie van dit gerecht kan je de Spekreepjes van Herta® vervangen door Bacon van Herta®.
•    Deze taart kan je warm, koud of lauw opdienen.

 

Appel- & bosbessentaart

Ingrediënten
•    1 Taartdeeg zonder gluten en zonder lactose van Herta®
•    3 appels, elk in 8 stukken verdeeld
•    250 g verse bosbessen
•    125 g amandelpoeder
•    125 g poedersuiker
•    125 g margarine
•    2 eieren
•    2 soeplepels amandelschilfers 

Houd voor de afwerking enkele bosbessen apart. 

Bereiding

Meng de margarine met de suiker tot een homogene massa. Voeg het amandelpoeder, de eieren en 200 g bosbessen toe. Plaats het Taartdeeg zonder gluten en zonder lactose van Herta® met het bakpapier in een taartvorm en giet er het mengsel over. Bedek met een laag appelschijfjes. Versier met de rest van de bosbessen en de amandelschilfers. Laat gedurende 30 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180°. 
Laat afkoelen vooraleer je de taart serveert. 

Tips
•    Afhankelijk van het seizoen kan je de appels vervangen door abrikozen, perziken, nectarines,... 

 

Chocoladetaart met rode vruchten

Ingrediënten
•    1 Taartdeeg zonder gluten en zonder lactose van Herta®
•    150 g plantaardige melk van amandelen, hazelnoten,... 
•    200 g pure chocolade
•    100 g melkchocolade zonder lactose

Voor de afwerking: rode vruchten, muntblaadjes, bloemen,...

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Laat het Taartdeeg zonder gluten en zonder lactose van Herta® blind bakken (zie tips). Warm de plantaardige melk op. Neem de pot van het vuur en laat er de stukken chocolade in smelten. Giet het mengsel vervolgens over de taartbodem. Laat minstens 2 uur afkoelen. Versier met het fruit. 


Tips
•    Om deeg blind te bakken, ga je als volgt te werk: leg het deeg met het bakpapier in een vorm. Prik met een vork gaatjes over het volledige oppervlak van de taartbodem. Knip een stuk bakpapier uit op maat van de taartbodem. Leg hierop een steunvulling bestaande uit droge bonen of keramische knikkers (verkrijgbaar in de kookwinkel). Laat gedurende 15 minuten bakken in de oven. Meng 1 geklopt eigeel met 1 soeplepel water en bestrijk hiermee de taartbodem. Bak gedurende 3 minuten in de oven. Laat afkoelen. De taartbodem is vervolgens klaar om te garneren.
 

Pizza met zonnige groentjes 

Ingrediënten
•    1 Pizzadeeg zonder gluten en zonder lactose van Herta®
•    80 g of 3 soeplepels geconcentreerde tomatenpuree 
•    1 rode ui in reepjes gesneden
•    100 g zeer fijn gesneden reepjes butternut pompoen 
•    1 handvol kerstomaatjes 
•    1 soeplepel zwarte olijven zonder pit 
•    1 handvol rucola 
•    1 soeplepel pijnboompitten 
•    Zout en peper van de molen
•    Voor de kruidenyoghurt: meng natuuryoghurt (kies voor ongesuikerde sojayoghurt voor een lactosevrij gerecht) met een fijngehakt kruid naar keuze (zoals munt, basilicum of peterselie) en voeg naar smaak zout en peper toe. 

Bereiding
Plaats het Pizzadeeg zonder gluten en zonder lactose van Herta® op het bakpapier op een ovenplaat. Giet er de geconcentreerde tomatenpuree over en versier met de fijne reepjes butternut pompoen, de kerstomaatjes, de zwarte olijven en de pijnboompitten. Breng op smaak met zout en peper en laat gedurende 25 minuten bakken in de oven op 180°. 


Tips 
•    Afhankelijk van het seizoen kan je de butternut pompoen vervangen door fijngesneden courgette of oranje paprika (voor meer kleur). 
•    Wanneer de pizza uit de oven komt, werk je af met verse rucola en enkele lepels yoghurt met verse kruiden. 

 

Contacteer ons
Over oSérieux! PR & Events

oSérieux! PR & Events
p/a Silversquare Zaventem
Ikaroslaan 1
1930 Zaventem

Affiliate partner of Omnicom
Founding partner of Desmos