Een primeur voor het ziekenhuis Centre Hospitalier du Nord in Ettelbrück, Luxemburg.

Een primeur voor het ziekenhuis Centre Hospitalier du Nord in Ettelbrück, Luxemburg.

Het ziekenhuis Centre Hospitalier du Nord in Ettelbrück heeft zopas de gloednieuwe, op afstand bediende Philips CombiDiagnost R90 in gebruik genomen, een primeur voor het groothertogdom Luxemburg en de tweede installatie op wereldvlak.

CombiDiagnost R90 is een eersteklas fluoroscopiesysteem gekoppeld aan een digitale radiografie van hoge kwaliteit. Dit innoverende concept verlegt de grenzen van de meest strikte eisen inzake medische diagnose, verlaging van de stralingsdosis en gebruiksflexibiliteit.

De beeldverwervingsconsole ‘Eleva’, die van de nieuwe beeldverwerkingstechnologie ‘UNIQUE’ en ‘Dynamic UNIQUE’ is voorzien, biedt een uitzonderlijke beeldkwaliteit en past zich, door anatomische programmering, aan de klinische vereisten aan. De intuïtieve en functionele gebruikersinterface met touchscreen biedt een grote efficiëntie in termen van patiëntenzorg, beheer van de verworven beelden en werkstroom.

In het volledige dosismanagementprogramma is de generator voorzien van de laatste nieuwe innovaties op het vlak van stralingsdosisverlaging, terwijl Grid Controlled Fluoroscopy (GCF) een automatische regeling van de pulsen mogelijk maakt tot een minimumfrequentie van 0,5 mm per seconde. Tijdens de digitale radiografie biedt de functie Intelligent Exposure Control (IQX) bovendien de mogelijkheid om de beeldverwervingsparameters automatisch en realtime aan te passen naargelang van de anatomie van de patiënt.

De geometrie en de ergonomie van de tafel verbeteren het comfort van de patiënt en van het zorgpersoneel. De brandpuntsafstand is instelbaar tussen 110 en 180 cm (radiografie en fluoroscopie mogelijk in de volledige baan) en het systeem ondersteunt ook zeer zwaarlijvige patiënten, zonder bewegings- of snelheidsbeperkingen. De selectie en de parking van de anti-diffusion grids gebeuren automatisch, zonder dat de gebruiker hoeft in te grijpen.

Bij vrije scans wordt de gebruiksflexibiliteit nog verhoogd dankzij de mobiele draadloze Skyplates-detectoren (wifi). Die sensoren bestaan in twee formaten (24x30 en 35x43), zijn tegelijk licht en makkelijk te hanteren en wegen respectievelijk 1,6 en 2,8 kg. Gekoppeld aan de optionele Skyflow-functionaliteit kunnen de operatoren zonder anti-diffusion grid werken en toch een beeldkwaliteit behouden die vergelijkbaar is met een grid, maar met een veel eenvoudigere en efficiëntere workflow.

De basisconfiguratie kan met andere elementen worden aangevuld, zoals een pendelarmatuur met een tweede röntgenbuis en een wandstatief om met de mobiele sensoren te werken.

Over oSérieux! PR & Events

oSérieux! PR & Events
Affiliate partner of Fleishman Hillard
Jean Monnet laan 14
1200 Brussel