De Distilleerderij van Biercée presenteert haar eerste Rye, 100 % Belgisch en bio!

 

Ragnies (Thuin), België -  De Distilleerderij van Biercée stelt u trots haar Belgian Rye van Biercée voor, een 100 % Belgisch en biologisch product. Proef vooral zelf hoe 2 jaar rijping zorgt voor een uitzonderlijk verfijnde en tegelijkertijd rustieke smaak.

Even terugblikken

In 2015 startte de Distilleerderij van Biercée, gekend om het distilleren in de meest pure traditie van eaux-de-vie, likeuren, gins en jenevers, met een volkomen nieuw project: de creatie van een Rye Whisky.  Meester-distilleerder Pierre Gérard: « Mijn inspiratiebronnen waren de Noord-Amerikaanse whisky’s die rye (rogge) als basis gebruiken, de Schotse whisky’s op basis van gerijpte gemoute gerst en de Ierse whiskeys op basis van niet geturfde gemoute gerst. Door te kiezen voor gemoute gerst gerijpt op beukenhout, zoals ook bij bepaalde bieren de gewoonte is, wilde ik een typisch ‘Belgisch’ product creëren. » Met een beperkt aanbod van slechts 3200 flessen nodigde de distilleerderij de liefhebbers van dit nieuwe product meteen uit om alvast 2 jaar op voorhand hun bestelling te plaatsen.

 

2017: de Belgian Rye van Biercée is klaar!

De amberkleurige Belgian Rye heeft gedurende 2 jaar gerijpt op nieuwe beukenhouten vaten en herbruikte bourbonvaten. Het resultaat: in de neus heeft hij een mooie vanilletoets, terwijl hij in de mond zorgt voor een volle en evenwichtige smaak met een licht geturfde graantoets.

Voor de uitvoering van dit innoverende project werkte de Distilleerderij van Biercée samen met 3 Belgische specialisten, elk uitschieters in hun vakgebied:

-          La Malterie du Château, de oudste mouterij in België en een van de oudste in de wereld, combineert de hoogste kwaliteitsnormen met de veelzeggende slogan: ‘Een mout voor elke brouwer!’.

-          La Binchoise, gelegen naast de Distilleerderij van Biercée en in het bezit van een bio-certificaat, brouwt de mout van La Malterie du Château met het grootste respect voor de voorschriften van de distilleerderij.

-          De keldermeester deelt zijn uitzonderlijke ervaring op het gebied van het rijpingsproces op houten vaten.

 

Een beloftevolle toekomst

Met een botteling op 2 jaar krijgt de Belgian Rye van Biercée niet het etiket whisky opgeplakt, want hiervoor hoort het product 3 jaar te rijpen. De kostbare nectar die intussen blijft rusten tussen de muren van de Distilleerderij van Biercée zal dus vanaf 2018 zijn identiteit bekend maken als... whisky!

 

Praktische informatie

Aanbevolen verkoopprijs: € 44,90.

Verkrijgbaar bij de Distilleerderij van Biercée, wijnhandelaren en pop-up stores in Charleroi (Rive Gauche en Ville 2), Louvain-la-Neuve (Esplanade), Luik (Médiacité) en Bergen (Les Grands Prés).

Mail voor meer informatie naar: info@distilleriedebiercee.com

 

Over de Distilleerderij van Biercée

Onder het motto ‘Kwaliteit zonder compromissen’ deelt deze unieke Belgische distilleerderij al sinds 1946 haar know-how. De Distilleerderij van Biercée is zeer gewaardeerd door de liefhebbers van eaux-de-vie, likeuren en andere specialiteiten, zoals haar Eau de Villée. Alom bekende kwaliteitsproducten die gesmaakt worden door échte fijnproevers. Bovendien ontwikkelt de distilleerderij ook succesvolle hedendaagse alcoholische dranken, zoals premium Gins, een Bitter, een Vermouth en nog heel wat toekomstige producten. Meester-distilleerder Pierre Gérard houdt zo de 70-jarige traditie in stand, mét een moderne knipoog. Meer info : www.distilleriedebiercee.be

Contacteer ons
Over oSérieux! PR & Events

oSérieux! PR & Events
Affiliate partner of Fleishman Hillard
Jean Monnet laan 14
1200 Brussel