Van 31 maart tot 23 juli presenteren de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België (KMSKB) For Love's S(n)ake!

Een tentoonstelling van de Belgische kunstenaar Johan Van Mullem

Door Johan Van Mullem uit te nodigen in de Old Masters collectie, steunen de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, als doorgeefluik van herinneringen voor een zo breed mogelijk publiek, de hedendaagse kunst die in Brussel ontstaat.

Johan Van Mullem, afkomstig uit Brugge en geadopteerde Brusselaar, is een echte vaandeldrager voor België en meervoudig kunstenaar. Als enige Belgische hedendaagse kunstenaar die in 2023 in de KMSKB te zien zal zijn, laat via deze tentoonstelling zijn blik op België zien.

Hij stelt op zijn manier onze veranderende maatschappij in vraag en maakt deel uit van de tentoonstellingscyclus Remedies. Geconfronteerd met de kwalen en symptomen van onze mensheid, is de kunst van Johan Van Mullem therapeutisch bedoeld en lijkt ze mogelijke remedies voor te stellen door ons aan te moedigen te vertragen, na te denken en te mediteren.

Story image

For Love's S(n)ake! toont niet eerder getoonde werken samen met het nieuwste werk van de Brusselse kunstenaar. Deze expo contrasteert met wat het publiek kent van het werk van de kunstenaar, namelijk grote, tot abstractie vervaagde gezichten en een wereld van introspectie, gekweld, krachtig en mysterieus… dat tijdens zijn monografische tentoonstelling in het Museum van Elsene in 2016-2017 werd getoond.

De laatste jaren heeft een overgang plaatsgevonden van portretten naar de natuur. De COVID-crisis en de opeenvolgende lockdowns hebben een katalyserend effect gehad op zijn werk. Gedwongen om te vertragen, herontdekt de kunstenaar zijn tuin, een nieuwe horizon die hem inspireert om universums te creëren die meer naar buiten gericht zijn.

Dit vegetale universum roept een gevoel van vrijheid en sereniteit op. De fantasierijke landschappen laten het kleurenpalet volop openspatten. Met als resultaat een bijzondere luminescentie, nog versterkt door het gebruik van ets- en drukinkten.

Story image
"Voor corona maakte ik vooral introspectieve kunst. Bij de lockdown voelde ik absoluut de noodzaak om wat buiten was binnen te laten." Johan Van Mullem

Een vijftigtal nieuwe werken, in soms indrukwekkende formaten, laveren tussen emotie en herinnering, beweging en licht. Ze openen een tijdframe wars van elke urgentie. Ze bieden het publiek een nieuw perspectief op de manier waarop een hedendaagse creatie zich verhoudt tot haar historische wortels.

Commissaris van de tentoonstelling -  Sophie HASAERTS

Sophie Hasaerts is een Brusselse kunsthistorica en leidt privé- en overheidsprojecten in de kunstsector. Ze is overtuigd van de kracht van artistieke creaties en het belang ervan in een stedelijke gemeenschap/omgeving  in termen van nieuwsgierigheid en openheid.

Voor high red beeldmateriaal : klik hier

 

PRAKTISCH - Johan Van Mullem - For Love's Snake!

Data ​ 31/03 - 23/07/2023

Plaats  Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België | Regentschapsstraat 3 | 1000 Brussel

Website ​ https://fine-arts-museum.be/nl/tentoonstellingen/johan-van-mullem

Voor beeldmateriaal : klik hier

 

 

Over oSérieux! PR & Events

oSérieux! PR & Events
p/a Silversquare Zaventem
Ikaroslaan 1
1930 Zaventem

Affiliate partner of Omnicom
Founding partner of Desmos