Twee Brusselse broers lanceren met Refizz unieke huidvriendelijke én duurzame douche- en badproducten op basis van “puur poeder”

Van poeder tot gel

"Refizz verandert niet alleen de manier waarop we cosmetica maken. Het verandert ook de manier waarop we naar schoonheid en duurzaamheid kijken."

Refizz, opgericht door twee Brusselse broers, presenteert een baanbrekende reeks douche- en badproducten die niet alleen goed zijn voor de planeet, maar ook zorg dragen voor je huid. Door het omkeren van het productieproces en de gebruiker zelf water te laten toevoegen in plaats van in de fabriek, blijven de ingrediënten hun natuurlijke, zuivere puurheid behouden. Dankzij de in papier verpakte poedernavullingen, het gebruik van een herbruikbare fles en het koud productieproces, is dit de meest duurzame manier van douchen die er vandaag bestaat.

Het volledige gamma, bestaande uit gerecycleerde papieren (navul)verpakkingen en een herbruikbare fles, biedt een innovatieve oplossing voor duurzaam, huidvriendelijk douchen.

Lief voor je huid

Twee jaar geleden startten de broers aan hun zoektocht naar de ultieme huidvriendelijke ecologische doucheproducten. Ze gingen aan de slag met een geavanceerd Belgisch laboratorium, gespecialiseerd ​ in het creëren van nieuwe cosmetische formuleringen. Het resultaat? Een gamma aan producten goed voor je huid, de planeet én de lokale economie.

  • De zachtste, meest hydraterende actieve ingrediënten die er bestaan
  • Ingrediënten afkomstig van o.a. kokosnoot
  • Hypoallergene parfums
  • Laag in pH
  • Geen SLS of palmolie
  • 100% vegan
  • Belgische productie

"Onze formules zijn gebaseerd op 100% natuurlijke ingrediënten, zorgvuldig geselecteerd om het beste effect op de huid te bereiken én de planeet te beschermen", benadrukt Lewis Hernaut, mede-oprichter Refizz. "Heel wat bestaande producten bevatten agressieve chemische stoffen. Water en vocht is bovendien een voedingsbodem voor bacterieën. Dankzij onze droge poederhervullingen komt de natuurlijkheid van de ingrediënten pas echt tot hun recht.

Het resultaat? Een opmerkelijk gevoede huid, zijdezacht gevoed haar én een aanzienlijk lagere ecologische voetafdruk."

De formuleringen van Refizz zijn vrij van sulfaten, siliconen en microplastics, en behouden de natuurlijke samenstelling van de huid. ​ Er wordt ook met klei gewerkt voor een diepe hydratatie en voeding van de huid, terwijl het zachte schuim en de frisse geuren zorgen voor een verkwikkende ervaring. De shampoo is ontworpen voor alle haartypes, of je nu krullend, steil, dik of fijn haar hebt. Bovendien zijn alle producten samengesteld met hypoallergene parfums, laag in pH, zonder SLS of palmolie, en 100% vegan.

Story image

Een duurzaam productieproces

"We komen uit een familie die nauw betrokken was bij de cosmetica-industrie. We weten dan ook maar al te goed dat de meeste douchegels en badproducten tot wel 80% uit water bestaan. We betalen dus voornamelijk voor het vervoer van gewoon water én het is net daardoor dat de producten aan natuurlijkheid inboeten en agressiever worden voor de huid. Is dat niet hallucinant? Maar, zeker anno 2024, is ook het gebruik van wegwerpplastic in de cosmeticaindustrie een groot probleem. Verreweg het meeste plastic, wordt gebruikt voor verpakkingsmateriaal. Dat hebben we met Refizz op unieke wijze helemaal opgelost." zegt Anthony Hernaut, oprichter Refizz

Het volledige Refizz-gamma bestaat uit gerecycleerde papieren (navul)-verpakkingen en een eindeloos herbruikbare fles. De poedernavullingen wegen slechts 25 gram, wat overeenkomt met 250ml of één stuk zeep. Deze lichtgewicht samenstelling vermindert de CO2-uitstoot tijdens het transport aanzienlijk.

"Daarnaast worden alle Refizz producten gemaakt via een volledig koud proces, in tegenstelling tot de productie van harde zeep. En net door die koude productie, geen wegwerpplastic en het lichte gewicht is dit de meest duurzame optie die er vandaag bestaat." stelt Lewis.

Het idee is heel simpel. Eerst voeg je kraantjeswater toe aan je herbruikbare fles, dan voeg je het Refizz poeder toe. Schudden en klaar! "Inderdaad", zo vertelt Anthony enthousiast. "Naast de voordelen voor de huid, biedt Refizz consumenten het gemak en het bekende van vloeibare douchegels, terwijl het tegelijkertijd ook het meest duurzame alternatief voor de planeet is. Best of both worlds!."


Het volledige Refizz-gamma, bestaande uit een douchegel, shampoo en handzeep, staat helemaal in het teken van huidvriendelijke verzorging zonder compromissen te sluiten op het gebied van duurzaamheid. Een starterskit is verkrijgbaar vanaf €30 via getrefizz.com.

 

Over oSérieux! PR & Events

oSérieux! PR & Events
p/a Silversquare Zaventem
Ikaroslaan 1
1930 Zaventem

Affiliate partner of Omnicom
Founding partner of Desmos