Trendtalk: herwin je energie en verminder stress met wellness-energiepoeder

Een natuurlijk steuntje in de rug

Ons lichaam is flexibel en past zich vaak gemakkelijk aan tijdens bepaalde situaties. Toch heeft het soms ook wat hulp nodig om drukke periodes, gepaard met (kortstondige)stress zoals bijvoorbeeld de september rush, drukte thuis of op het werk te doorstaan. Bij het Belgische merk Biotona geloven ze er steevast in dat natuurlijke producten, die moeder aarde ons biedt, ons kunnen helpen op zowel fysiek als mentaal vlak.

‮"‬Negatieve stress en bijnieruitputting zijn de ziekten van de eeuw‭. ‬Ginseng‭ (‬lees‭: ‬adaptogenen‭) ‬kunnen helpen dankzij hun bufferende en balancerende werking‭. ‬Ze ondersteunen je geheugen en helpen vermoeidheid tegen te gaan‭. ‬Wanneer je zelf moeite hebt met je aan te passen aan een stressvolle situatie‭, ‬is een natuurlijk steuntje in de rug vaak meer dan welkom‭.‬" zegt Leen Decorte‭, ‬R&D specialist bij Keypharm

Holistische wellnesstrend

Sonja Kimpen zei het in 2005 al: "je bent wat je eet". Een kort door de bocht maar krachtig statement. Anno 2023 maken consumenten bewustere keuzes als het gaat om gezonde voeding. We gaan steeds vaker opzoek naar natuurlijke ingrediënten die onze fysieke en mentale gezondheid kunnen bevorderen. "Kruiden en planten worden al eeuwenlang in traditionele Chinese geneeskunde gebruikt. En ook bij Biotona zetten wij al 10 jaar volop in op wat de natuur ons te bieden heeft. Ginseng, maar ook matcha, rode biet en bijvoorbeeld camu camu ondersteunen onze geestelijke en lichamelijk prestaties. Met de Biotona Superboost ontwikkelden we de perfecte combinatie van een aantal superfoods die stuk voor stuk unieke eigenschappen bezitten om ons lichaam te ondersteunen. Een eersteklas wellness-energiepoeder voor dagelijks gebruik." Leen Decorte, R&D specialist bij Keypharm.

De weldoeners

Biotona Superboost is een natuurlijke energiebooster die haar kracht haalt uit haar 13 kwalitatieve ingrediënten:

Story image
 1. Koreaanse ginseng: waarvan je enerzijds rustiger wordt, anderzijds je concentratievermogen verhoogt.
 2. Siberische ginseng: bevat eleutherosiden die verantwoordelijk zijn voor de adaptogene werking en een invloed hebben op het geheugen. Alsook heeft het een stimulerend effect bij fysieke prestaties en bevordert het herstel na intensieve training.
 3. Indiase ginseng (lees: Ashwaganda): bevordert het evenwicht in het lichaam door een verbetering van de HPA (hypothalamus-hypofyse-bijnieras). De kracht van ashwaganda ligt in het afremmen van de HPA-as en het terugbrengen van een evenwicht in cortisol- en schildklierhormonen. Hierdoor verbetert de stemming en stressbestendigheid. Daarnaast zorgt het voor een goede nachtrust.
 4. Braziliaanse ginseng: helpt bij geestelijke druk en inspanning en bevordert herstel en aansterken na ziekte. Braziliaanse ginseng (suma) bevat 19 verschillende aminozuren, veel electrolyten, en sporen van mineralen zoals ijzer, magnesium, kobalt, zink, en vitamines A, B1, B2, E, K, en panthenolzuur. 
 5. Maca: een stimulans voor lichaam en geest. Maca is rijk aan diverse stoffen; zoals macamiden en macaënen, die verantwoordelijk zijn voor het uithoudingsvermogen, libido en onze algemene vitaliteit.
 6. Rode biet: zorgt voor een verbeterde bloeddoorstroming, meer vitaliteit en is een natuurlijk reiniger.
 7. Rozenwortel: wordt gebruikt om fysieke en mentale stress te verminderen. Door de werking biedt het lichaam meer weerstand tegen chemische, fysische en biologische stressfactoren.
 8. Matcha: bevat L-theanine dat één van de meest efficiënte relaxerende stoffen uit de natuur is. Daarnaast stimuleert het de productie van alfa-golven in de hersenen die in verband staan met een ontspannen toestand, diepe focus en concentratie.
 9. Groene maté: werkt opwekkend, vooral dankzij de cafeïne en bevat hoge concentraties kalium, natrium, mangaan, magnesium, B-caroteen, vitamine B1, vitamine B2 én vitamine C.
 10. Guarana: wordt al eeuwenlang gezien als natuurlijk energiesupplement door het hoge gehalte aan cafeïne dat de alertheid en concentratie verbetert.
 11. Camu camu: is een hele rijke bron van vitamine C. Verse camu camu bessen bevatten tot 2% vitamine C, terwijl een citroen slechts 0,5% vitamine C bevat. Daardoor speelt het grote rol in het energiemetabolisme en gaat het vermoeidheid tegen.
 12. Kaneel & gember: zorgen voor extra pit en smaak. Bovendien stabiliseert kaneel de bloedsuikerspiegel, werkt het zuiverend en stimuleert het de hersenfunctie. Gember heeft een sterke antioxidatieve werking, stimuleert de spijsvertering en verlicht ontstekingen en gewrichtspijn.

Biotona bio Superboost is verkrijgbaar bij verschillende gezondheidswinkels; Bio Planet, Holland and Barrett, Pharma Market, Biovita, …  alsook online bij oa. Farmaline, Newpharma, Beautyplaza, …  aan een aanbevolen verkoopprijs van €22.

Voor receptinspiratie, klik hier.


#biotona

 • Puur en natuurlijk
 • Gluten- en cholesterolvrij
 • Gecertificeerd biologisch
 • Gecertificeerd vegan
 • Niet genetisch gemanipuleerd
 • Vrij van bewaarmiddelen

Sinds 2013 brengt het Belgische Biotona een uitgebreide selectie van superfoods naar de Europese consument. Geconcentreerde en ge(vries)droogde vruchten, zaden en planten(delen), boordevol (fyto)nutriënten die uiterst voedzaam en bevorderlijk zijn voor de gezondheid. Zo is Biotona het ideale hulpmiddel voor een gezonde levensstijl met een lekkere boost van je dagelijkse eetpatroon. 

Biotona verkooppunten: www.biotona.be/verkooppunten

 

 

 

 

Over oSérieux! PR & Events

oSérieux! PR & Events
p/a Silversquare Zaventem
Ikaroslaan 1
1930 Zaventem

Affiliate partner of Omnicom
Founding partner of Desmos