To do list voor warme dagen

+20 graden, just how we like it. Na de vele lentewandelingen, is het dit zomerseizoen tijd voor iets anders. Het oSérieux! team heeft alvast haar lijstje met favoriete activiteiten klaar.

Gentse parels ontdekken

Te voet, per fiets of met de citystep: een heerlijke terrasje in de prachtige binnentuin bij The Living in Pillows Grand Hotel Reylof in Gent staat met stip op één. Op het menu? Heerlijke kraakverse oesters, een charcuteriebord of een crispy lamb roll. 2021 staat voor food sharing! Gent is ook een super winkelstad. Onze tip: ga zeker  eens langs bij de juwelen designstudio van Celine Roelens in de Henegouwenstraat in het hippe East District van Gent. Als er iets deze mooie dagen nog beter kan maken, is het wel één van haar kleurrijke en elegante creaties.

Test een nieuwe hobby

Na een paar uurtjes aan je zomers tintje te werken, heb je het ook al snel gehad. Tijd om een nieuwe hobby te zoeken! Installeer je eigen schildersatelier op het terras of in je tuin. Het enige wat je nodig hebt: een canvas, wat pastelkleurige verf, je fantasie (lees: pinterest) en de heerlijke podcast Puzzled om even te outzonen. De nieuwe QuietComfort Earbuds van Bose zijn de eerste stap naar een geconcentreerde bubbel! PS. Wij zijn ook fan van een heerlijke sunset yoga-sessie.

Lenteschoonmaak, maar dan leuk

Het eerste wat je merkt van zodra de eerste zonnestralen binnen schijnen? Die vuile ramen! Zet de (schuif)ramen open en start cleaning. Het team van Brauzz. verkoopt enkel de actieve bestanddelen van schoonmaakproducten en de herbruikbare sprayfles. Het water voeg je gemakkelijk thuis toe! Beter voor het milieu én je portemonnee. Met hun glasreiniger krijg je de ramen in no-time terug proper! (Vanaf €5,99 voor 3 navulzakjes glasreiniger).

Picknick avant la lettre

Picknicks worden alleen maar grootster. Nu we eindelijk weten wie nu écht tot onze bubbel behoort, gaan we all out. Een heerlijk, frisse tortillasalade met knapperige maïs van Bonduelle, een overheerlijke pestocake met 100% Belgische melk of een smaakvol Franklin ijsje, lekkere drankjes en je favoriete 'midsummer' afspeellijst op Spotify.

Recept voor de Bonduelle tortillasalade:

Ingrediënten (Voor 4 personen)

4 maistortilla’s
2 rode paprika’s
1 jalapeño
1 limoen, sap en rasp
310 g Bonduelle kidneybonen, uit blik
300 g Bonduelle mais, uit blik
100 g cashewnoten
300 ml water
2 tl extra vierge olijfolie
zonnebloemolie
zout en peper

Bereidingswijze

  1. Doe de cashewnoten in een schaaltje, voeg hier 200 ml kokend water aan toe en zet apart.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tortilla’s in punten zodat je kleine driehoekjes krijgt. Verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenk­el het geheel met zonnebloemolie. Bak de tortillachips 10 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze goudbruin en knapperig zijn geworden.
  3. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in kleine blokjes van ongeveer 5 x 5 mm. Snijd de jalapeño in plakjes en laat de mais en kidneybonen uitlekken.
  4. Meng de paprika, jalapeño, mais en kidneybonen in een kom en hussel goed door.
  5. Laat de cashewnoten uitlekken en verplaats deze naar een keukenmachine, voeg hier 100 ml water, limoensap en -rasp en de extra vierge olijfolie aan toe. Mix de cashewnoten tot een gladde dipsaus. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  6. Neem de heerlijke salade samen met de cashewdip en zelfgemaakte tortillachips mee naar je picknickplek en geniet!

 

Over oSérieux! PR & Events

oSérieux! PR & Events
Affiliate partner of Fleishman Hillard
Jean Monnet laan 14
1200 Brussel