Tine De Cleer ontwerpt one-of-a-kind kledij met een ziel

Belgisch, duurzaam en puur maatwerk

Met een palmares om ‘U’ tegen te zeggen, tonnen ervaring, een oog voor detail en vooral een grootse passie, creëert Belgische ontwerpster Tine De Cleer kledij op maat. Vanuit haar atelier te Hasselt verwelkomt ze klanten tussen Deadstock stoffen, moodboards en champagne.

“Er is voor mij niets mooier dan kleding op maat maken, op kleine schaal én met een ziel.”

Na een succesvolle opleiding Mode & Textiel en een specialisatie in patroontekenen ging Tine al snel aan de slag bij Kaat Tilley. Ze was ondermeer verantwoordelijk voor de buitenlandse klanten. “Ik vloog naar Los Angeles waar ik samen met Kaat de avondjurken van sterren zoals Melanie Griffith voor de Golden Globes maakte” vertelt ze nederig. Daarnaast werkt Tine ook steevast samen met Jean Paul Knott, iemand die ze naast collega ook een vriend mag noemen. Maar of het nu gaat om Hollywoodsterren, jonge bruiden of vaste klanten, Tine zorgt ervoor dat ieder kledingstuk een persoonlijk verhaal vertelt. Haar hart ligt namelijk bij het ontwerpen van op maat gemaakte kleding voor haar klanten. Op kleine schaal, zonder tussenpersonen en met oog voor kwaliteit en duurzaamheid. "Er is iets heel erg speciaal aan handwerk en de savoir-faire die erbij komt kijken. Iedere persoon en ieder lichaam is anders, hoe mooi is het om iets volledig op maat en met de hand te laten maken? Dat is volgens mij pure luxe!" zegt Tine.

Het is een wonderlijk proces dat ze van A tot Z begeleidt. "Ik maak alles in mijn eigen atelier. Samen met de klant ga ik op zoek naar het juiste model, naar die unieke pasvorm waar zij zich goed in voelt. Ieder detail is belangrijk. Ik ben pas tevreden als de vrouw die bij mij buiten stapt, glundert in haar nieuwe outfit." zo vertelt ze enthousiast.

“De zoektocht naar die ene unieke stof is waar het meeste tijd inkruipt, maar ook waar ik het meeste energie uithaal.” aldus Tine De Cleer.

Voor Tine ligt de toekomst in het verleden, althans wat stoffen betreft. Ze kiest telkens voor Deadstock designerstoffen of materialen die ze onder andere sourced bij collega's of bij gerenommeerde modehuizen. ”Ik ben erg kritisch en werk enkel met het allerbeste materiaal. Waarom zou ik nieuwe stoffen gebruiken wanneer er een walhalla aan (designer)stoffen beschikbaar is?” vertelt Tine. “Ik wil de kloof tussen vintage en gloednieuwe kledij overbruggen en zo de ecologische voetafdruk van mijn onderneming verkleinen. Ik vind het daarnaast alleen maar mooi een stof te gebruiken die al een reis heeft afgelegd. Zo krijgen mijn designs ook écht een ziel.” ​


Tine De Cleer
​Berkenlaan 20
​3500 Hasselt
www.tinedecleer.be
[email protected]
+32 496 45 21 44

Over oSérieux! PR & Events

oSérieux! PR & Events
Affiliate partner of Fleishman Hillard
Jean Monnet laan 14
1200 Brussel