SVEN ORNELIS LANCEERT EIGEN UITGEVERIJ

Lochristi, 15 maart 2023 – SILENRO Publishers, zo heet de uitgeverij die creatief ondernemer Sven Ornelis vandaag opstart. Na de succesvolle lancering van zijn eigen wijnplatform breidt Ornelis zijn bedrijf verder uit en wordt de bekende radiomaker nu ook uitgever van boeken.

“Ik onderneem vanuit een passie. En wat past er beter bij een goed glas wijn en je favoriete muziek op de achtergrond? Juist, een boeiend boek!” aldus Sven Ornelis.

“Ik vind het plezant om te ondernemen”, vertelt Sven enthousiast, “Ik ben altijd op zoek naar nieuwe opportuniteiten en onderneem vanuit een passie. Naast muziek en een goed glas wijn vormen boeken een rode draad in mijn leven. Op mijn 17de won ik met mijn eerste échte boek ‘Gewoon wat vlooien zoeken’ een literaire prijs aan de Italiaanse universiteit van Padua. Daarna volgden een bundel met poëzie, mijn roman ‘De Smaak van het Verlangen’ en 2 Would Be Chef kookboeken. Zelf een uitgeverij starten, voelt voor mij dan ook als een logische volgende stap.”

SILENRO Publishers zal zowel eigen boeken, als boeken van collega-schrijvers uitgeven. Het eerste boek zal begin mei verschijnen en wordt het langverwachte wandelboek van Sven zelf. Een boeiend naslagwerk over alle aspecten van de wandelsport, voor zowel de beginnende als de gevorderde wandelaar. Later dit jaar volgt een nieuw kookboek van Would Be Chef en een boek vol tips & adresjes over zijn geliefde Barcelona.

Sven heeft al zijn hele leven een passie voor boeken en gelooft rotsvast dat zijn nieuwe uitgeverij snel een plaatsje zal veroveren binnen het Belgische uitgeverijlandschap. “Vandaag lanceer ik met SILENRO Publishers een eigen uitgeverij waarbinnen zowel mijn boeken als die van bevlogen collega’s zullen worden gepubliceerd. Ik heb bijzonder veel zin in dit nieuwe avontuur, want ik blijf geloven in de kracht van verhalen, ook op papier.”

Over Sven Ornelis

Sven Ornelis is met meer dan dertig radiojaren op de teller de langst presenterende ochtend-DJ van Vlaanderen. Elke dag maakt hij honderdduizenden luisteraars wakker samen met Anke Buckinx op Joe tussen zes en tien. Daarnaast is Sven ook party-DJ, columnist bij De Zondag en foodie. Sven schreef al verschillende kookboeken onder de naam “Would Be Chef” en heeft sinds jaar en dag een gelijknamig foodplatform waarop hij zijn recepten, culinair nieuws, en restaurantbesprekingen deelt: wouldbechef.be. ​ Hij verkoopt ook betaalbare klassewijnen via zijn online wijnwinkel wijnornelis.be. Vanaf vandaag komt daar dus een eigen uitgeverij bij.

Voor meer informatie surf naar silenro.be of volg SILENRO Publishers via social media.


Ter informatie, niet voor publicatie

Sven is beschikbaar voor interviews. Bel of mail me gerust voor meer informatie:

 

 

Over oSérieux! PR & Events

oSérieux! PR & Events
p/a Silversquare Zaventem
Ikaroslaan 1
1930 Zaventem

Affiliate partner of Omnicom
Founding partner of Desmos