Square, de allereerste virtuele club in België

Doel: de culturele sector beschermen en de eentonigheid van het dagelijkse leven bestrijden.

APRIL 2020 – Zaterdag 2 mei om 20u geeft de jonge start-up Square, in samenwerking met de gekende privéclub Jalousy, het startschot voor de allereerste virtuele club in België. Voor de (virtuele) opening van Square staat niemand minder dan DJ Attari en DC Salas op het programma! Het initiatief is gelanceerd met als doel de crisis in de culturele sector en de eentonigheid van het dagelijks leven te bestrijden. Met deze eerste crowdfunding-editie, georganiseerd op Zoom, wil Square voldoende geld inzamelen om een eigen platform te kunnen creëren en zo een nieuw economisch model voor de entertainmentsector te lanceren.

Het coronavirus houdt de gehele bevolking al maanden bezig en vooral in hun kot. Regeringen van verschillende landen ondernemen acties om de verspreiding van het virus tegen te gaan. In België werd beslist alle evenementen te annuleren tot 31 augustus, wat leidt tot een economische crisis in de culturele sector. Naast het verlies van inkomen voor vele artiesten en evenementpromotoren, heeft ook het publiek een groot gebrek aan sociale interactie. Met dit in hun achterhoofd stampten Nathan en Armand een nieuw concept uit de grond: de eerste virtuele club die de sfeer van ‘echte’ muzikale evenementen nabootst. 

Een innovatie binnen de culturele sector

Square is een initiatief van Nathan en Armand, twee jonge Brusselse ondernemers en vrienden die actief zijn binnen de duurzaamheidssector en milieuvriendelijke mobiliteitsoplossingen. Het concept achter Square is simpel. Armand legt uit: «We nodigen de bevolking uit een ticket te kopen dat hen toegang geeft tot onze virtuele club gedurende 4u (van 20u tot middernacht). De deelnemers/aanwezigen kunnen elkaar zien en met elkaar communiceren via de chat terwijl ze genieten van optredens van bekende DJ’s.». Het geld dat ze tijdens deze virtuele avonden inzamelen, stelt hen in staat om artiesten en promotors te belonen voor hun diensten! 

Een Zoom-room alvorens een eigen platform te ontwikkelen

Met een eerste editie op Zoom hoopt Square voldoende geld in te zamelen om een eigen webapp te kunnen bouwen die de organisatie van virtuele evenementen voor alle spelers in de culturele sector zal vergemakkelijken. Nathan vertelt: «Totdat we ons eigen platform kunnen opzetten, maken we gebruik van Zoom. Deelnemers krijgen toegang tot de virtuele avonden in 3 stappen: 1) Koop je kaartje via Eventbrite (je ontvangt het per e-mail)
2) Bezoek op zaterdag onze  Instagram of Facebook account, noteer onze Zoom meeting ID en log in op de Zoom room.  Gebruik hiervoor de Square Zoom meeting ID  en je Instagram-naam  (bijv. "@Monnominstagram"). Zo kunnen we je daarna gemakkelijk terugvinden in de wachtkamer. 3)Stuur je kaartje via een privébericht op Instagram en wacht tot je wordt geaccepteerd op de virtuele dansvloer.»

Een nieuwe ervaring, sociale interacties en steun voor de culturele gemeenschap!

Square is toegankelijk voor iedereen dankzij drie verschillende prijzen, het enige dat je moet doen is hen steunen via Facebook en Instagram. (@squareparty.brussels) en doe mee aan de ervaring! 

Nathan, één van de oprichters van Square, legt:

«Laten we deze lockdown-periode gebruiken om onze levensstijl opnieuw uit te vinden. De evenementensector heeft het erg moeilijk, maar wij besluiten positief te blijven en dankzij de prachtige digitale wereld, een steentje bij te dragen! »

 

Margaux Vigneron oSérieux! PR & Event Agency

 

 

 

 

 

 

 

Over oSérieux! PR & Events

oSérieux! PR & Events
Affiliate partner of Fleishman Hillard
Jean Monnet laan 14
1200 Brussel