SKÓN SUITS: een powersuit met een toekomstvisie

"Als ik dit overleef, ga ik mijn droom achterna en start ik mijn eigen modelabel"

Sinds kleins af aan verknocht aan mode en na een heftige diagnose en nog heftigere behandeling ziet Nathalie Klockaerts de toekomst veelbelovend in: "Ik ben nu, meer dan ooit, overtuigd van de kracht van het dragen van een powersuit" zegt Nathalie Klockaerts (29j), oprichtster SKÓN SUITS enthousiast.

Van droom naar belofte

Klaar om haar eigen mode avontuur te bewandelen, werd er bij Nathalie leukemie gediagnosticeerd. De pauzeknop werd ingedrukt, dromen en doelen werden plots een vaag gegeven. Toch bleef het idee een eigen modelabel te starten niet lang op de achtergrond. "Ook tijdens mijn chemotherapie bleef mode een houvast en het is tijdens die periode, dat SKÓN SUITS echt vorm kreeg. Ik had het mezelf namelijk beloofd: als ik dit overleef, dan ga ik mijn droom achterna en start ik mijn eigen modelabel."

Na haar behandeling werkte Nathalie twee jaar aan de ins & outs van haar brand. Van het kiezen van kwaliteitsstoffen tot het selecteren van de beste leveranciers. SKÓN SUITS staat voor hoge kwaliteit en tijdloze basics, maar ook voor empowerment, kracht en durf.

De toekomst is oversized

De eerste collectie bestaat uit een oversized blazer en broek beschikbaar in 4 verschillende kleuren. Verkrijgbaar als compleet powersuit of als apart item. De keuze om oversized pakken te ontwerpen is persoonlijk. "Je vindt mij tijdens het shoppen in de mannenafdeling. (lacht) Ik was al zo lang opzoek naar een oversized suit maar merkte al snel dat het voor mij nog veel groter mocht. Het voordeel van de SKÓN SUITS-fit is dat ze zowel voor mannen als vrouwen passen. Ik noem ze genderloos!" zegt Nathalie enthousiast.

"De basiscollectie ga ik aanvullen op gevoel, niet per seizoen." Zegt Nathalie Klockaerts.

SKÓN SUITS werkt uitsluitend met kwalitatieve deadstock stoffen, de samenstelling van de stoffen, die Nathalie liet opvoeren, zorgt ervoor dat de fit recht naar beneden valt en de items heel comfortabel aanvoelen.

De suits kunnen (vanaf eind juni) besteld worden via pre-order om enkel te produceren waar vraag naar is en de milieu-impact zo laag mogelijk te houden. Deze eerste collectie bestaat uit 4 basiskleuren (nachtblauw, zwart, fris- en kakigroen) die steeds zullen worden aangevuld met nieuwe trendkleuren en modellen, niet per seizoen maar op gevoel.

Verkoopinfo:

Stoffen blazer (met riem): €385
​Stoffen broek: €225
​Vegan leather blazer: €420
​Vegan leather broek: €240

SKÓN SUITS is vanaf eind juni verkrijgbaar via skon-suits.be

 

 

 

Over oSérieux! PR & Events

oSérieux! PR & Events
p/a Silversquare Zaventem
Ikaroslaan 1
1930 Zaventem

Affiliate partner of Omnicom
Founding partner of Desmos