Schonere lucht voor een betere gezondheid: adem het verschil!

Wist je dat...

  • een mens gemiddeld 11.000 liter lucht in- en uitademt per dag. Goed voor meer dan 20.000 ademhalingen, waarvan zo’n 75 % binnenshuis.
  • een studie van de Wereldgezondheidsorganisatie aantoont dat de lucht binnenshuis 2 tot 5, en in sommige gevallen zelfs tot 30 (!) keer meer vervuild kan zijn dan de buitenlucht. 
  • een gebrek aan frisse lucht in huis klachten kan veroorzaken, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, een verstopte neus en een grieperig gevoel.
  • kinderen die opgroeien in vervuilde lucht meer kans hebben om allergieën, astma en diabetes te ontwikkelen.
  • 2 op 3 Belgische scholen volgens een recente studie van Greenpeace te kampen heeft met ongezonde lucht.
  • de concentraties CO2 oplopen gedurende de avond als de meeste bewoners thuis zijn.

Hoe kan je jezelf beschermen tegen de effecten van vervuilde lucht binnen en buiten? Volgende innoverende oplossingen dragen alvast bij tot een gezondere levensstijl.

Air Purifier 5000i van Philips, perfect voor in huis! 

Veel Belgen weten niet dat ze zelfs thuis vervulde lucht inademen. Te veel fijnstof, onvoldoende luchtverversing, vochtproblemen en schimmel, lijken op het eerste gezicht niet zo schadelijk, maar kunnen leiden tot vermoeidheid, benauwdheid, infecties aan de luchtwegen en op lange termijn longziekten als astma en COPD. We leven steeds bewuster: eten gezonder, bewegen meer en stoppen met slechte gewoonten. Maar weinig mensen beseffen dat ook de luchtkwaliteit in huis een belangrijke rol speelt bij een gezonder leven.

Deze luchtreiniger maakt 99,9 % van de veelvoorkomende bacteriën en virussen onschadelijk, verwijdert nare geurtjes, neutraliseert schadelijke stoffen, vangt het haar van huisdieren op en haalt zwevende deeltjes, pollen, sigarettenrook en stof uit de lucht. Dit betekent: gezondere lucht voor mensen met astma, hooikoortsallergie en andere aandoeningen van de luchtwegen. Een slimme sensor meet en regelt de luchtkwaliteit: door middel van een blauwe of rode lichtindicatie krijg je automatisch feedback over de luchtkwaliteit in je huis. Bovendien is het toestel verbonden met de Air Matters-app, om o.a. de levensduur van de filter te controleren.

Aanbevolen verkoopprijs Philips Air Purifier 5000i: €699,99.

Physiomer Normal Jet, een dagelijks ritueel om uw luchtwegen te beschermen tegen virussen. 

Met de Physiomer formule van 100 % zeewater spoel en hydrateer je de neusholten en bind je zowel de strijd aan tegen bacteriën, pollen, stof als vuil waarmee je dagelijks wordt geconfronteerd binnen- en buitenhuis. Door je neus regelmatig te reinigen met Physiomer Normal Jet krijgt je verdedigingsmechanisme de kans om doeltreffender te werken en verbetert je ademhaling met maar liefst 45 %. Het spoelen van de neus is, net als het wassen van de handen, geen banale hygiënische handeling, het is zorgen voor je gezondheid. Het beschermt de luchtwegen omdat een spoeling de verspreiding van virussen en bacteriën naar aangrenzende organen (ogen, neus, oren) verhindert.

Physiomer Normal Jet (voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar) is verkrijgbaar in de apotheek. Aanbevolen prijs: € 12,99 (135 ml).

Over oSérieux! PR & Events

oSérieux! PR & Events
Affiliate partner of Fleishman Hillard
Jean Monnet laan 14
1200 Brussel