Roos van tofu met krab en champignons

Roos van tofu met krab en champignons

Een origineel gerecht waarmee Pak Peh-Fo, chef Wok Dynasty, goud behaalde tijdens het WK Chinese Cuisine 2016

Donderdag 22 september 2016 — Chef Peh-fo Pak van Wok Dynasty Food Experience te Leuven nam het tijdens het 8e wereldkampioenschap Chinese Cuisine op tegen 198 topchefs uit de internationale Chinese gastronomie! Ieder team bereidt acht gerechten in 2½ uur, van voor-, hoofd- en nagerecht tot deegwaren en siersnijden. De resultaten worden door een jury beoordeeld op smaak, creativiteit, techniek, innovatie en opmaak.

Chef Peh-fo Pak sleepte een gouden medaille in de wacht voor zijn hoofdgerecht: “Roos van tofu met krab en champignons”.

Peh-Fo Pak vertelt enthousiast: “Het niveau was dit jaar ongelofelijk hoog. Pure Chinese Haute Cuisine. Ik ben dan ook maar wat blij met deze erkenning. De jury waardeerde duidelijk de subtiele smaken van mijn creatie en de hoge moeilijkheidsgraad om tofu op deze manier in een gerecht  te verwerken.”