Rol de loper uit voor deze Belgische parels

Voor een derde keer op rij vindt de Week van de Belgische Mode plaats. Van 11 - 17 oktober rollen we de rode loper uit voor Belgische merken waar we maar wat trots op mogen zijn!

Van vaste waarden in de modewereld tot nieuwe brands met ambitieuze plannen. Wij delen onze top 5!

1. Marie Méro

Het modelabel met roots in Aalter viert dit jaar haar 50ste verjaardag. Oprichter Jean Van der Elst startte in 1971 als vertegenwoordig en stampte nadien samen met zijn toenmalige partner Paula Taghon een heus Belgisch modemerk uit de grond. In 2012 namen zonen Ruben & Steven de strijdbijl over en samen zijn de mannen van plan nog heel wat jaren door te gaan. Wat staat er momenteel op hun agenda? Hun bestaande concept stores (na de coronacrisis) terug volledig op punt zetten en hun prachtige FW21 naar voren schuiven.

Marie Méro - FW21 collectie
Marie Méro - FW21 collectie

2. Wolfin eyewear

Inge de Muynck uit Destelbergen wil met haar brillenmerk een draagvlak zijn voor vrouwen die na ups & downs, het heft in eigen handen nemen en er gewoon voor gaan! "We mogen trots zijn op de veerkracht die in ieder van ons schuilt en ik laat me dan ook maar wat graag inspireren door verhalen van vrouwen rondom mij voor nieuwe collecties en monturen."

Wolfin eyewear - Katherine zonnebril
Wolfin eyewear - Katherine zonnebril

3. Celine Roelens

Een straffe madam, oorspronkelijk uit Oudenaarde, die alle ins & outs van edelstenen kent. Celine ontwerpt, vanuit haar studio in hartje Gent, juwelen van A tot Z met steeds haar klant langs de zijlijn die haar 100% vertrouwt met een specifieke wens. Haar edelstenen komen van over de hele wereld, Mozambique tot Sri Lanka. Kleur en topkwaliteit zijn haar dada.

Celine Roelens - The Goldbeetle collectie
Celine Roelens - The Goldbeetle collectie

4. Juliette Lingerie

Ontwerpster Deborah Decoster lanceert samen met haar boezemvriend (pun intended) én echtgenoot een Belgisch lingeriemerk vanuit hun headquarters in Deinze. Met hun jarenlange ervaring in de lingeriewereld vullen ze een gat in de markt: een prachtige en comfortabele beha voor iedere boezem, ongeacht cup- of omtrekmaat.

Juliette Lingerie - Jackie beha
Juliette Lingerie - Jackie beha

5. Zâne-Zâne

De Antwerpse Aude François jaagt iedere dag haar meisjesdroom na, ze hopt als wedding planner, onder de naam The Beloved nomad, voor trouwerijen in het buitenland van Ibiza naar het Comomeer op wekelijkse basis. Toch merkt ze dat naast de bruid en bruidegom, ook de bride tribe wat extra in de watten gelegd moet worden. Daarom lanceert Aude Zâne Zâne, een kledinglijn speciaal voor bruidsmeisjes en trouwgasten. Jurken en jumpsuit in prachtig matchende kleuren en vooral voor ieder lichaamstype.

Zâne-Zâne - Mastella jumpsuit
Zâne-Zâne - Mastella jumpsuit

 

 

 

 

Over oSérieux! PR & Events

oSérieux! PR & Events
Affiliate partner of Fleishman Hillard
Jean Monnet laan 14
1200 Brussel