Persbericht - K law

K law zet zijn sterke groei verder en versterkt M&A team en vastgoedteam

Maandag 26 oktober 2015 — Brussel - Advocatenkantoor K law kondigt de benoeming aan van Patrick Geeraert en Jim Bauwens ter versterking van respectievelijk het acquisitie- en vastgoedteam.  Hierdoor groeit K law uit tot een kantoor met meer dan 40 advocaten.

Dankzij zijn 15 jaar ervaring, onder andere binnen het corporate en finance team van NautaDutilh, brengt Patrick Geeraert gespecialiseerde kennis en expertise mee in het domein van bedrijfsovernames.

Wouter Lauwers, Managing Partner K law licht toe: “Wij zijn bijzonder blij dat Patrick partner is geworden binnen ons M&A team. Als gerenommeerd en erkend specialist terzake vormt hij een belangrijke versterking van ons Brussels kantoor. Onze klanten zullen vanaf nu kunnen rekenen op zijn  deskundig advies in alle facetten van een overnameproces gaande van de Letter of Intent, via de onderhandelingen, closing en post deal restructuring tot en met het optimaliseerwerk.”

Alvorens K law te vervoegen, was Patrick Counsel de laatste 12 jaar actief bij NautaDutilh binnen ‘Corporate & Finance’ en fusies en overnames. Daarvoor was hij legal counsel bij Brussels Airport Company.

Patrick Geeraert studeerde af als Licentiaat in de Rechten aan de KU Leuven (1999) en behaalde een Master in General Management aan de Vlerick Business School (2000) en een Master of Laws aan de Northwestern University School of Law in Chicago (2003).  Patrick verwezenlijkte een aantal publicaties in zijn vakgebied en doceerde tot 2014 vennootschapsrecht als praktijkassistent aan het Jan Ronse Instituut aan de Rechtsfaculteit van de KU Leuven.

Met Jim Bauwens haalt K law een belangrijke versterking van haar vastgoedteam in huis. Een departement dat sinds haar ontstaan een sterke groei kende met als absoluut hoogtepunt de recente begeleiding van één van de partijen bij de op één na grootste vastgoedtransactie van het jaar in ons land.

Jim Bauwens heeft 17 jaar ervaring in corporate, en vooral vastgoed-transacties en was sinds 2011 actief als vastgoedvennoot in het vastgoeddepartement van DLA Piper in België.

Wouter Lauwers, Managing Partner K law vertelt: “Met zijn gefocuste en gespecialiseerde ervaring in het juridisch begeleiden van omvangrijke vastgoedtransacties en -structureringen, alsook in het verzorgen van de compliance en het bijstaan van cliënten in rechte, en dit met specifieke focus op de retailsector, is Jim een grote aanwinst voor het K law vastgoedteam en zetten we opnieuw een belangrijke stap in het waarmaken van onze ambities in de vastgoedmarkt.”

Vanuit het kantoor te Kortrijk, zal Jim advies verlenen aan cliënten actief in de retailsector en meer specifiek deze met activiteiten en/of investeringen in Oost- en West Vlaanderen bij de aan- en verkoop van vastgoed en vastgoedvennootschappen. Voorts zal hij ook heel het compliancegebeuren verbonden aan de uitbating van het vastgoed, inclusief de vertegenwoordiging van deze cliënten in en buiten rechte, in goede banen leiden.

Jim Bauwens genoot de opleiding Licentiaat in de Rechten aan de KU Leuven (1997) en een D.E.S.S. Droit Européen des Affaires aan de Université René Descartes 1998 (Paris V) te Parijs.  Jim publiceert regelmatig in zijn vakgebied.

 

Over K law

K law is een Belgisch advocatenkantoor dat zich specialiseert in vennootschapsrecht, M&A, handelsrecht, vastgoedrecht, bank- en financieel recht, arbeidsrecht, fiscaal recht en publiek recht. K law vormt een kostendelende vereniging met KPMG Belastingconsulenten in België. www.klaw.be

 

Voor meer informatie:

Wouter Lauwers, Managing Partner K law

Tel.: +32 2 708 38 68

E-mail: wlauwers@klaw.be

 

Patrick Geeraert, Vennoot K law

Tel.: +32 2 708 43 79

E-mail: pgeeraert@klaw.be

 

Jim Bauwens, Senior Counsel K law

Tel. : +32 56 26 81 11

E-mail : jbauwens@klaw.be