Opmars van deze elegante bloem

De Gentse azalea verovert ons interieur

Gekend om haar kantachtige en volumineuze bloem en beschikbaar in maar liefst 150 varianten. De Gentse azalea is een prachtige kamerplant die een bloeitijd heeft van maar liefst zes weken. Deze bloemrijke plant wordt niet alleen op een milieuvriendelijke manier (in Oost-Vlaanderen) geteeld, ze doet het ook perfect bij zo'n 19 à 20 graden - voor alle huishoudens die de verwarming wat lager zetten deze winter.

Bloemen brengen happy vibes. We geven en krijgen ze graag én fleuren er het liefst iedere kamer in huis mee op. De Gentse azalea onderscheidt zich in haar diversiteit. Naast de (bijna) eindeloze varianten, zijn ook de styling opties onbeperkt:

Story image

Lokaal en met zorg geteeld 

Wanneer krijgt de kamerplant het Gentse azalea-label? Telers worden onderworpen aan onafhankelijke controles, moeten deelnemen aan bloeiproeven en hun producten moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo moet 80% van de bloemknoppen hun bloemkleur al tonen en zijn er strikte regels over de bladkwaliteit. De potplant moet onkruidvrij zijn en een verzorgde, propere bloempot moeten worden gegarandeerd.

Wist je dat 85% van de Europese azalea’s uit Oost-Vlaanderen komen?

Het teelproces duurt gemiddeld 1 tot 1,5 jaar. Daarvan wordt de plant vaak een flink deel van het jaar buiten gekweekt. Enkel tijdens vorstperiodes en op het einde van het teelproces (2 à 3 weken) wordt een deel van de serre, de forcerie, verwarmd en wordt er extra belichting ingezet. Naast dat het gaat om een lokaal product en er dus een minimum aan transport nodig is, gedijt de Gentse azalea het beste in 19 à 20 graden. 

Meer info of inspiratie nodig? Bezoek dan zeker de website of de Facebook-pagina.


 

 

Over oSérieux! PR & Events

oSérieux! PR & Events
p/a Silversquare Zaventem
Ikaroslaan 1
1930 Zaventem

Affiliate partner of Omnicom
Founding partner of Desmos