Op zoek naar een schoolproof tussendoortje?

Gezond kinderkoekje van LilaLou biedt scholen en ouders alternatief

Story image

De start van het nieuwe schooljaar komt razendsnel dichterbij. Gezond snacken staat hoog op de agenda van ouders én scholen. Uit een monitoring van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw blijkt dat bijna 90 procent van de secundaire scholen geen gesuikerde frisdranken meer aanbiedt en dat ongezonde tussendoortjes voor meer dan 90 procent uit de basisscholen verdwenen.

"Toch hebben opgroeiende kinderen tussendoortjes nodig." zegt Evelien Coppens van LilaLou. "Het Voedingscentrum adviseert je kind zelfs min. twee keer per dag een voedzame snack te geven en één keer per dag iets minder gezonds. LilaLou biedt zo’n voedzaam, verantwoord schoolkoekje. De kaneel-, kokos- en chocoladekoekjes zijn vezelrijk en bevatten de helft minder suiker dan hun soortgenoten."

Goede nutritionele samenstelling

Een onderzoek van het Agenschap Zorg en Gezondheid toont aan dat 14% van de kinderen tussen 2 en 14 kampt met overgewicht, en dat 4% van de 12- tot 14-jarigen obees is. LilaLou speelt in op het teveel aan suikers en het structureel tekort aan vezels en onverzadigde (goede) vetten bij kinderen. Er wordt bewust gewerkt met rijkere granen zoals haver en spelt met een goede balans tussen koolhydraten, eiwitten en vetten.

‘De granen die we verwerken zijn trage koolhydraten en zorgen ervoor dat suikers trager worden afgegeven’, legt Evelien Coppens uit. ‘Een goede bron van energie dus, net zoals de plantaardige vetten die we gebruiken zoals zonnebloemolie en cacaoboter. Hierdoor hebben de koekjes een heel goede nutritionele samenstelling in vergelijking met andere droge koeken. Dat is uniek binnen het segment.’

 

“Als mama wil je het beste voor je kinderen, ook qua voeding en daar hoort een verantwoord gezonde brooddoos bij. Samen met Funcky Tartines, hebben we overheerlijke gezonde lunchbox ideeën uitgewerkt om ouders te inspireren”, zegt Evelien - oprichtster LILALOU biscuits.
"Kinderen die gezond en evenwichtig eten kunnen zich beter concentreren, hebben een groter leervermogen én boeken betere schoolprestaties. Ze hebben er dus alle baat bij om vroeg te leren hoe een gezond voedingspatroon eruit ziet. Dat is goed voor lichaam én geest!" aldus Evelyne Mertens, Diëtiste. “Trouwens, de koekjes van LilaLou vormen niet alleen een gezond tussendoortje voor kinderen maar ook voor volwassenen. ;)”.

Het gamma

LilaLou Biscuits zijn verkrijgbaar in de smaken Haver & Granen, Haver & Kokos en Haver & Chocolade zowel in 33g als 130g.

  • Aanbevolen verkoopprijs 33g: 1,20€
  • Aanbevolen verkoopprijs 130g: 3,49€

De koekjes zijn biologisch, vezelrijk, vegan en suikerarm, en bovendien vrij van lactose en palmolie. Ze worden lokaal geproduceerd met 100% natuurlijke en biologische ingrediënten door een gepassioneerde biobakker, en zijn in maar liefst 600 winkelpunten (130g) te koop. (natuurwinkels, Bio-Planet, Carrefour en sommige Delhaizes). Oprichtster Evelien Coppens kreeg van Unizo de titel van Starter van het jaar 2019 - Vlaams-Brabant.

Info & verkoopadressen: www.lilalou.be


 

 

Over Lilalou

Evelien Coppens richtte LilaLou Biscuits op in 2019 en nam meteen een vliegende start. Ze werd Unizo starter van het jaar in Vlaams-Brabant. Drie jaar later zijn LilaLou koekjes verkrijgbaar in meer dan 600 winkels en grootwarenhuizen verspreid over België, Luxemburg en Nederland. Heel wat scholen startten al met LilaLou koekjes als alternatief voor een verantwoord vieruurtje

Over oSérieux! PR & Events

oSérieux! PR & Events
Affiliate partner of Fleishman Hillard
Jean Monnet laan 14
1200 Brussel