Looye experimenteert met food trends
Het klassieke driegangendiner maakt plaats voor trending sharingplates en kleine bites die je net zo graag fotografeert als opeet. Looye Honingtomaten passen perfect in die trend: feestelijk, verfijnd en gemaakt om te delen.
Goede ingrediënten en een vleugje creativiteit zijn genoeg om van iets eenvoudigs iets bijzonders te maken. Neem de salty & sweet Looye Honingtomaten Boterbloem – een verrassend gerecht dat het 'boter en brood'-moment omtovert tot de showstopper op tafel.
Klaar in slechts 25 minuten en ideaal bij de kerstbrunch, een nieuwjaarsaperitief met vrienden of als origineel voorgerecht. De natuurlijke zoetheid van de Honingtomaten, de kruidige toetsen en de romige, gezouten boter zorgen samen voor een feestelijke smaakexplosie.

Recept - Looye Honingtomaten boterbloem
8 personen
Bereidingstijd ± 25 min.
Ingrediënten
- 360 g Looye Honingtomaten (2 bakjes), ± 15 stuks in kwarten, zaadjes verwijderd
- 200 g gezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 4 eetlepels verse room
- 30 g gedroogde cranberries, grof gesneden
- 1 eetlepel fijngesneden salieblaadjes
- 1 eetlepel fijngesneden muntblaadjes + extra voor afwerking
- ½ eetlepel roze peperbessen (of meer naar smaak), fijngemalen in de vijzel
- 1 desem stokbrood, in plakjes
- zeezoutvlokken, volgens smaak
Bereidingswijze
- Klop de boter met een handmixer in ongeveer 8 minuten luchtig tot ze wit ziet. Spatel er de verse room door en kruid met wat zeezoutvlokken. Verdeel de boter over twee kommetjes.
- Hak de veenbessen, salie en munt extra fijn in het hakmolentje van de staafmixer. Meng dit samen met de roze peperbessen onder één van de kommen opgeklopte boter. Laat de andere boter gewoon neutraal.
- Maak met twee lepels een quenelle (ovaal bolletje) van de cranberryboter, leg ze op een schaal en duw er een klein kuiltje in, zodat het lijkt op een bloemblaadje. Maak zo eerst een rand van cranberryboter, daarna een rand van de neutrale boter, en wissel zo verder af. Leg in elk ‘bloemblaadje’ een partje tomaat en verdeel de rest van de Honingtomaten in het midden. Werk af met extra muntblaadjes en serveer met vers brood.
Tip: Maak de cranberryboter enkele uren of een dag op voorhand, zodat de smaken goed kunnen intrekken.






