Looye experimenteert met food trends

Het klassieke driegangendiner maakt plaats voor trending sharingplates en kleine bites die je net zo graag fotografeert als opeet. Looye Honingtomaten passen perfect in die trend: feestelijk, verfijnd en gemaakt om te delen.

Goede ingrediënten en een vleugje creativiteit zijn genoeg om van iets eenvoudigs iets bijzonders te maken. Neem de salty & sweet Looye Honingtomaten Boterbloem – een verrassend gerecht dat het 'boter en brood'-moment omtovert tot de showstopper op tafel.

Klaar in slechts 25 minuten en ideaal bij de kerstbrunch, een nieuwjaarsaperitief met vrienden of als origineel voorgerecht. De natuurlijke zoetheid van de Honingtomaten, de kruidige toetsen en de romige, gezouten boter zorgen samen voor een feestelijke smaakexplosie.

Recept - Looye Honingtomaten boterbloem

8 personen
Bereidingstijd ± 25 min.

Ingrediënten

  • 360 g Looye Honingtomaten (2 bakjes), ± 15 stuks in kwarten, zaadjes verwijderd
  • 200 g gezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 4 eetlepels verse room
  • 30 g gedroogde cranberries, grof gesneden
  • 1 eetlepel fijngesneden salieblaadjes ​
  • 1 eetlepel fijngesneden muntblaadjes + extra voor afwerking
  • ½ eetlepel roze peperbessen (of meer naar smaak), fijngemalen in de vijzel
  • 1 desem stokbrood, in plakjes
  • zeezoutvlokken, volgens smaak

Bereidingswijze

  1. Klop de boter met een handmixer in ongeveer 8 minuten luchtig tot ze wit ziet. Spatel er de verse room door en kruid met wat zeezoutvlokken. Verdeel de boter over twee kommetjes.
  2. Hak de veenbessen, salie en munt extra fijn in het hakmolentje van de staafmixer. Meng dit samen met de roze peperbessen onder één van de kommen opgeklopte boter. Laat de andere boter gewoon neutraal.
  3. Maak met twee lepels een quenelle (ovaal bolletje) van de cranberryboter, leg ze op een schaal en duw er een klein kuiltje in, zodat het lijkt op een bloemblaadje. Maak zo eerst een rand van cranberryboter, daarna een rand van de neutrale boter, en wissel zo verder af. Leg in elk ‘bloemblaadje’ een partje tomaat en verdeel de rest van de Honingtomaten in het midden. Werk af met extra muntblaadjes en serveer met vers brood.

Tip: Maak de cranberryboter enkele uren of een dag op voorhand, zodat de smaken goed kunnen intrekken.


 

Delen

Meest recente verhalen

Website preview
BIBS lanceert fopspeencollectie met een vleugje hygge
De eerste winter én kerst voor je kleine spruit, dat verdient een fopspeen met feestelijke touch. Het populaire Deense babymerk BIBS, staat gekend om haar iconische kleuren & prints én lanceert voor dit eindejaar de Retro Holiday-collectie. Twee vreugdevolle ontwerpen met lieve strikjes en maretakken. Hygge-waardig dankzij haar warme kleuren en subtiele knipoog naar kerscadeautjes en gezellige kerstdecoratie die voor blijvende herinneringen zullen zorgen.
press.oserieux.be
Website preview
De Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal: 800 jaar geschiedenis in het kloppende hart van Brussel
De Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal, het emblematische symbool van Brussel, staat op het punt een uitzonderlijke verjaardag te vieren: haar 800-jarig bestaan. Deze architecturale parel, getuige van de culturele, artistieke en religieuze evolutie van de hoofdstad, is een plek van samenkomst, geloof en erfgoed. Om deze belangrijke gebeurtenis te vieren, heeft de werkgroep Gudula26, in samenwerking met talrijke partners, een rijk en gevarieerd programma opgesteld dat loopt van december 2025 tot eind 2026.
press.oserieux.be
Website preview
Onze accessoire (gift)guide
Accessoires die je feestlook afmaken: de Wolvis minisjaal staat voor warmte en stijl, de kalfslederen AESAERT handschoenen zorgen voor een krachtige finishing touch, de chocoladebruine Marie Méro riem accentueert subtiel je favoriete broek en de Clio x RainPharma IT bag ten voordele vanl KickCancer voegt een chique 'F*CK kinderkanker’-statement toe aan iedere outfit.
press.oserieux.be

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over oSérieux! PR & Events

Neem contact op met

p/a Silversquare Zaventem Ikaroslaan 1 1930 Zaventem Affiliate partner of Omnicom Founding partner of Desmos

+ 32 475 773 883

info@oserieux.be

www.oserieux.be