KeyPharm behaalt B Corp-certificering: "de biologische kers op de taart".

En voldoet zo aan de hoogste normen op sociaal en milieuvlak

Het Belgische KeyPharm sleept het B Corp-certificaat in de wacht. Het resultaat van een duurzame visie op ondernemen die getuigt van een sterke verantwoordelijkheidszin op vlak van milieu- en sociaal maatschappelijke impact. "Na drie jaar mogen we het nieuws eindelijk bekend maken, het B Corp-certificaat is de (biologische) kers op de taart voor ons team." vertelt Peter Vercaemst, CEO bij KeyPharm enthousiast. 

Story image

KeyPharm is ervan overtuigd dat de sleutel tot een evenwichtig en kwalitatief leven in de natuur ligt. Daarom ontwikkelen ze al sinds 2006 natuurlijke, efficiënte, veilige en kwalitatief hoogstaande producten. Denk aan wetenschappelijk onderbouwde voedingssupplementen, aromatherapie, superfoods en plantaardige schoonheidsverzorging onder de merknamen Physalis® en Biotona®.


Van bodem naar bord

Er wordt uitsluitend gekozen voor natuurlijke – veelal biologisch, vegan, MSC of FOS gecertificeerde – grondstoffen. Bij biologische teelt respecteert men zoveel mogelijk de natuurlijke cycli wat een positieve impact heeft op het bodemleven. Zo is de bodem als systeem veel veerkrachtiger, ontstaat er een grotere biodiversiteit en wordt het grondwater minder vervuild. Het gebruik van die duurzame grondstoffen wordt zichtbaar gemaakt via de volgende labels: EU-bio, Ecogarantie, Vegan Trademark, clean label, MSC, Friends Of the Sea en Rainforest Alliance.

"Duurzaamheid dragen we niet enkel hoog in het vaandel op vlak van onze productinnovaties. We trekken dat beleid door van A tot Z, zo is het KeyPharm gebouw sinds 2011 CO2-neutraal." zegt QA manager Annelies Godderis trots.

Denk aan strikte afvalscheiding, gebruik van groene energie, transportmiddelen die zo min mogelijk rijden op fossiele brandstof maar ook het gebruik van recycleerbare verpakkingsmaterialen.

Meer dan enkel klimaat

Het B Corp-certificaat is de erkenning voor een duurzame en sociale bedrijfsvoering. Het houdt in dat een bedrijf moet voldoen aan hoge, gecontroleerde normen, op het gebied van sociale- en milieu-impact, accountability en transparantie. "Het is het bewijs dat we actief streven naar een inclusieve, rechtvaardige en regeneratieve economie die werkt voor iedereen en voor onze planeet. Door samen te werken met gelijkgestemde organisaties vergroten we onze positieve impact en kunnen we daadwerkelijk een verschil maken." zegt Annelies Godderis, QA manager.

"Als bedrijf streven wij ernaar om onze positieve impact op de samenleving continu te vergroten. Wij vinden het belangrijk om onze verantwoordelijkheid te nemen op vlak van duurzaam ondernemen. Ons engagement stopt echter niet bij het klimaat. Wij zetten dat ook verder op vlak van bedrijfscultuur en sociale impact. Ondernemen is steeds evolueren, we zijn een luisterend oor voor al onze stakeholders. Van de talenten intern tot de toeleveranciers en uiteindelijk onze klanten. We streven ernaar alle bedrijfstakken te verbeteren door aan de slag te gaan met hun feedback. Dat we ons vanaf vandaag een B Corp gecertificeerd bedrijf mogen noemen is enkel nog maar het begin." besluit Peter Vercaemst.

Over oSérieux! PR & Events

oSérieux! PR & Events
p/a Silversquare Zaventem
Ikaroslaan 1
1930 Zaventem

Affiliate partner of Omnicom
Founding partner of Desmos