Johan Van Mullem - For Love's S(n)ake!

Van 31/3 tot 23/07/2023 strijkt de expo neer in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België

Van 31/3 tot 23/07/2023 strijkt de expo For Love's S(n)ake! van Belgisch kunstenaar Johan Van Mullem neer in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België.

Voor de derde editie van de tentoonstellingscyclus Remedies, die startte in 2021, nodigen de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten de multidisciplinaire Belgische kunstenaar Johan Van Mullem uit om in dialoog te gaan met de permanente verzameling. 

Deze tekenaar, schilder en beeldhouwer is afkomstig uit  Brugge. Hij werd in 1959 geboren in Congo, maar woont en werkt in Brussel waardoor hij meteen de veelzijdigheid van ons land belichaamt. Met zijn architectenopleiding is Van Mullem iemand die voortdurend tekent. Voor hem ligt tekenen aan de oorsprong van de schilderkunst.

Tot heel recent was hij vooral bekend om zijn imaginaire gezichten die de intimiteit van de persoon reflecteren. Tijdens de lockdown ging hij op zoek naar nieuwe horizonten met name zijn (innerlijke) tuin, als een ruimte die de verbinding maakt met wat zich buiten ons afspeelt. Dit vegetale universum roept een gevoel van vrijheid en sereniteit op. De fantasierijke landschappen met rijk kleurenpalet culmineert in een bijzondere luminescentie, nog versterkt door het gebruik van ets- en drukinkten.

 

Over oSérieux! PR & Events

oSérieux! PR & Events
p/a Silversquare Zaventem
Ikaroslaan 1
1930 Zaventem

Affiliate partner of Omnicom
Founding partner of Desmos