IWAS lanceert kleurrijke collectie upcycled glazen met chef en digitaal ondernemer Sofie Dumont

Upping is het nieuwe NIEUW

Vergeet 'uit met het oude, in met het nieuwe'. Met de collectie upcycled glazen Sofie Dumont voor IWAS bewijst de Belgische start-up dat je het oude perfect weer nieuw kan maken en upcyclet afval kan omtoveren tot hippe musthaves. ​

Story image
Nico De Wilde, Co-Owner IWAS vertelt enthousiast: “Er is geen planeet B. Met IWAS willen we trendy lifestyle items creëren uit afval onder het motto zero waste. De samenwerking met Sofie Dumont is een match made in heaven. Wij hebben een gedeelde passie voor duurzaamheid én innovatie. Het resultaat is een fantastische collectie upcycled glazen.”
Story image
Sofie Dumont is maar wat trots op haar collectie “Sofie Dumont voor IWAS”: “Samen met IWAS ontwierp ik een collectie duurzame glazen met kleurrijke accenten in primair rood, geel en blauw. 100% upcycled en geproduceerd in India, uit gebruikte bierflessen. Voor de kleurkeuze liet ik mij inspireren door mijn kindertijd. Mijn vader was kunstenaar en gebruikte de primaire tinten vaak in zijn werk.”

IWAS geeft afval een tweede leven. Niet door recyclage, maar via upcycling. Gebruikte objecten krijgen een nieuwe functie, maar het unieke karakter van het materiaal blijft behouden. ​ “Bij IWAS ‘uppen’ we gebruiksvoorwerpen van gisteren tot nieuwe producten voor morgen”, gaat Nico verder. “Wij zoeken naar schoonheid in vele soorten afval.”

Elke band, fles of koffiezak heeft het potentieel om een echte musthave te worden. Partners in India en Indonesië zamelen afval in. Lokale ambachtslieden verwerken het dan met de hand tot mooie gebruiksobjecten. “Alle kleuraccenten op de IWAS-glazen zijn met de hand aangebracht. Een ambachtelijk verhaal, waardoor elk drinkglas volledig uniek is. “Dat sluit naadloos aan bij mijn visie”, zo gaat Sofie verder, “Ik streef niet naar perfectie, wel naar puur plezier.”

IWAS geeft terug aan de gemeenschap door duurzame werkgelegenheid te bieden en door het werk van lokale gemeenschappen te waarderen. “Inderdaad” zo stelt Nico, “elk van onze upcyclingpartners maakt deel uit van een groter verhaal. Wij zijn er als snelgroeiende start-up al in geslaagd om 46 lokale families werkgelegenheid te bieden, meer dan 100 kansloze kinderen naar school te laten gaan en 41 ton afval te redden van het stort.”

“Geweldig toch,” vult Sofie aan, “De maatschappelijke missie ligt me écht nauw aan het hart. Ik vind het belangrijk om mijn social responsibility op te nemen en iets terug te geven.”

Beschikbaarheid

De serveer/drinkglazen collectie “Sofie Dumont voor IWAS” is vanaf eind juli te koop via de IWAS webshop en via de Sofie Dumont webshop tegen de verkoopprijs van €32,99 voor een set van 6 glazen (350ml: 2x geel, 2x rood en 2x blauw).


 

 

 

Over oSérieux! PR & Events

oSérieux! PR & Events
p/a Silversquare Zaventem
Ikaroslaan 1
1930 Zaventem

Affiliate partner of Omnicom
Founding partner of Desmos