Het NOAtec-kussen: voor een dynamische en gezonde zithouding

Het NOAtec-kussen: voor een dynamische en gezonde zithouding

Al 3 miljoen jaar is de mens gemaakt om te bewegen. Tegenwoordig brengen we de dag echter gemiddeld zo'n 8 tot 12 uur door op een stoel: om te (tele)werken, te eten, te verplaatsen en te ontspannen. Het dynamische NOAtec -kussen houdt je spieren ook tijdens het zitten aan het werk, en dat is goed nieuws voor je rug én je gezondheid in het algemeen.

De gevolgen van langdurig zitten

Wanneer je zit, is het alsof je lichaam dubbel zo zwaar weegt op je ruggengraat. De druk op de wervels neemt toe, je bekken kantelt naar achter en je onderrug immobiliseert. Onvoldoende bewegen vertraagt ook de bloedcirculatie. Hierdoor vergroot op lange termijn het risico op problemen met je organen.

Story image

Zo blijf je (onbewust) bewegen

Het dynamisch zitoppervlak van het NOAtec -kussen is gevuld met lucht en zorgt ervoor dat je lichaam constant op zoek gaat naar balans voor de beste zithouding. Zo blijven de spieren van je wervelkolom aan het werk, en verkleint de druk op de tussenwervelschijven. Je strekt vanzelf je nek, terwijl je schouders en ribbenkast mooi recht blijven.

 

Het belang van een correcte zithouding

Kantoor- of telewerkers, kinderen op school, ouderen en zwangere vrouwen. Het NOAtec -kussen vermindert bij iedereen de negatieve gezondheidseffecten van langdurig zitten.

  • Voeten plat op de grond, benen lichtjes gespreid naast elkaar, bekken naar voren gekanteld en ribbenkast rechtop: zo adem je helemaal vrij.
  • De bloeddoorstroming in je lichaam verloopt beter, waardoor spieren en organen meer zuurstof krijgen. En dat is ook goed voor je hersenen en je concentratie.
  • Extra bewegen op je NOAtec -kussen (overhellen van de ene naar de andere bil of van voren naar achteren in een cirkel) vergroot bovendien het positieve effect op je gezondheid.
  • De mogelijkheid om fysiek actief te blijven op latere leeftijd, ook al zittend, vertraagt het verouderingsproces.
Informatie :

NOA staat voor Natuurlijke Oscillatie Activator. Ontwikkeld en geproduceerd in België, is dit superlichte en plooibare kussen (260g) verkrijgbaar in het zwart, elektrisch of nachtblauw, groen, oranje of rood. De overtrek kan in de wasmachine. Prijs: € 69,99.  Meer info via www.noatec.eu/nl.

 

Over oSérieux! PR & Events

oSérieux! PR & Events
Affiliate partner of Fleishman Hillard
Jean Monnet laan 14
1200 Brussel