Geef je tompouce een verrassende twist met Looye Honingtomaten!
Ontdek de ultieme smaakexplosie: de traditionele tompouce krijgt een verrassende draai met de heerlijke Looye Honingtomaten! De vertrouwde roomkaas en basilicum worden verrijkt met de zoete en frisse smaak van de Honingtomaten, die ook nog eens een prachtige rode kleur geven aan deze hartige lekkernij. Een must-try voor tomatenliefhebbers en een waar genot voor de zintuigen! Laat je verrassen door de perfecte balans tussen zoet en hartig.
Looye Honingtomaten tompouce met roomkaas-basilicumvulling
Ingrediënten (voor 4 personen)
270 g (1 rol) bladerdeeg, in 8 rechthoeken gesneden
5 g basilicum voor versiering
200 g monchou
10 g basilicum, fijngesneden
200 ml slagroom
peper en zout
voor het tomatenglazuur
1 citroen, het sap
1 bakje (180g) Looye Honingtomaten
5 g verse tijm
100 ml water
2 el honing
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C en leg het bladerdeeg over een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak 15-20 minuten in het midden van de oven totdat het deeg gaar en goudbruin is geworden.
- Snijd de Honingtomaten in kwartjes. Hou er vier apart voor versiering.
- Doe alle ingrediënten voor het glazuur en een snuf zout in een steelpan, verhit deze op middelhoge temperatuur en laat de Honingtomaten zacht worden. Zet op lage temperatuur en laat 20 minuten inkoken, waarbij je ondertussen af en toe roert. Zet opzij en laat afkoelen.
- Maak ondertussen de vulling. Doe hiervoor de monchou, de basilicum en de slagroom in een kom en klop op tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en zout en zet een uur in de koelkast om op te stijven.
- Verdeel voor het opbouwen van de tompouce een lepel van het tomatenglazuur over 4 van de 8 stukken bladerdeeg en verdeel de roomkaas-basilicumvulling over de overige 4 stukken. Leg de bladerdeegstukken met glazuur naar boven op de stukken met vulling en druk aan.
- Garneer met de basilicum en de overgebleven Looye Honingtomaten en serveer.