Experttalk #2

Met chef Jens Verreckt en gastvrouw Anastassia Mironenko, aka Ana, van restaurant Baracca over Europees Kalfsvlees.

Al gehoord van Baracca?

Elke liefhebber van lekker eten in het Leuvense (en omstreken) kent Baracca. Het geheim van hun succes? Fusion met Italiaanse toetsen, boordevol invloeden van over de hele wereld. Mooi gepresenteerd en steevast klaargemaakt met de allerbeste producten. Geen wonder dat Baracca onlangs beloond werd door Gault & Millau met de felbegeerde Pop-Award of the Year 2021 voor Vlaanderen.

Gastvrouw Ana in 3 woorden

  1. Ondernemend
  2. Goedlachs
  3. Topmama

Chef Jens in 3 woorden

  1. Ervaren
  2. Foodie
  3. Levensgenieter

Wat is hun expertise?

Jens en Ana zijn allebei groot geworden in het horecawereldje. Jens werkte oa bij l’Usine, Wurst, Oud Sluis en Frietatelier van Sergio Hermans. Ana runt samen met haar man Pasquale, beter gekend als Kiko, Baracca en Garage by Baracca en samen hebben ze nu ook het restaurant Pepenero van papa Franco Amoruso overgenomen.

Lokale kwaliteitsproducten in de kijker

Baracca kiest steevast voor lokale kwaliteitsproducten. Jens en Ana hebben bewust gekozen om Europees kalfsvlees op het menu te zetten omdat hun klanten houden van de fijne, altijd sappige structuur van het vlees. In een conceptuele zaak als Baracca moet je kunnen inspelen op de wensen van iedereen. En de zachte smaak van kalfsvlees leent zich daar uitstekend toe.

Hun favoriete recept?

Ana’s lievelingsgerecht: Taco Chili Con Carne, Baracca Style Dit blijft voor mij een topgerecht! De krokante homemade taco’s in combo met het boterzachte kalfsvlees bezorgen me keer op keer een instant feel good gevoel. 
Ana’s lievelingsgerecht: Taco Chili Con Carne, Baracca Style Dit blijft voor mij een topgerecht! De krokante homemade taco’s in combo met het boterzachte kalfsvlees bezorgen me keer op keer een instant feel good gevoel. 
Jens lievelingsgerecht: Vitello Tonnato De beste kwaliteit kalfsvlees in combinatie met écht goeie kappertjes en een smaakvolle basis, simpele maar écht goeie ingrediënten maken van deze klassieker een echte topper.
Jens lievelingsgerecht: Vitello Tonnato De beste kwaliteit kalfsvlees in combinatie met écht goeie kappertjes en een smaakvolle basis, simpele maar écht goeie ingrediënten maken van deze klassieker een echte topper.

Kalfsvlees is een echt paradepaardje van ons gastronomisch erfgoed en de recepten op basis van kalfsvlees zijn onlosmakelijk verbonden met de Europese culinaire cultuur: blanquette, escalope milanese, kalf marengo, ... Om het belang en de uitzonderlijke eigenschappen te benadrukken, heeft Europa besloten een campagne ter promotie van kalfsvlees te co-financieren in België, Frankrijk en Italië. De campagne heeft tot doel om het belang van de productie van kalfsvlees in Europa te versterken en de consumptie te bevorderen door middel van een uitgebreide actiecampagne.

VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing, is bijzonder blij dat de Europese campagne ‘PROEF DE EUROPESE TROTS. KALFSVLEES,1 GOED IDEE VOOR 1000 GOEDE IDEEËN’ ook in België uitgerold wordt. Belgen houden van lokaal vlees en maar liefst 85% van het Europees kalfsvlees wordt geproduceerd in Nederland, Frankrijk, Italië en België. Kalfsvlees is niet alleen lekker, het past in een evenwichtig voedingspatroon en je kan er eindeloos culinair mee variëren. Kalfsvlees verdient dan ook een plekje op het menu van ieder Belgisch gezin.

Meer info & recepten: gekopkalfsvlees.be

Over oSérieux! PR & Events

oSérieux! PR & Events
Affiliate partner of Fleishman Hillard
Jean Monnet laan 14
1200 Brussel