Drie jonge Belgen zetten de poetswereld op zijn kop met BRAUZZ.

Efficiënt duurzaam poetsen

 

“Wil je als je thuiskomt iets voor mij doen” vraagt Ruben Renaer, die met twee vrienden de Belgische start-up BRAUZZ oprichtte, tijdens ons eerste gesprek. “Wil je jouw kast met schoonmaakproducten opentrekken en tellen hoeveel plastic flessen erin staan?”. Wij durven het antwoord alvast niet neer te schrijven. Wij waren er nochtans van overtuigd dat we ons steentje bijdroegen tot een betere wereld (meer fietsen, vuilnis sorteren,…). Maar plots beseffen we dat het thuis al misloopt. “Exact” lacht Ruben, “Een propere wereld start inderdaad bij jou thuis. Elke kleine inspanning maakt een verschil. Kies dus bewust voor zo weinig mogelijk plastic in huis. En dat begint alvast bij je schoonmaakproducten.”

Bestaan duurzame én efficiënte poetsproducten?

De tijd dat consumenten duurzame producten beschouwen als iets voor de geitenwollensokkentypes onder ons, is definitief voorbij. Vandaag zoeken consumenten bewust naar bedrijven met duurzame alternatieven. “Inderdaad”, zo stelt Ruben, “de huidige consument is bewust bezig met het behoud van onze planeet. Iedereen beseft dat we allemaal een inspanning zullen moeten leveren om deze leefbaar te houden. Met BRAUZZ. willen wij consumenten duurzame schoonmaakproducten aanbieden, zonder compromis. Efficiënter en gebruiksvriendelijker dan de bestaande producten. En dat zonder meerprijs.”

 

BRAUZZ., de nieuwe manier van schoonmaken

De ecologische voetafdruk van schoonmaakproducten is groot.  'Wist je dat de inhoud van een fles met schoonmaakmiddel voor gemiddeld 90 procent uit water bestaat?', vraagt Ruben. 'Bovendien is het inpakmateriaal meestal wegwerpplastic.' voegt hij er nog aan toe. BRAUZZ. zet volop in op “hervullen”. Je koopt een eerste pakket met 3 krachtige reinigers in een speciaal ontworpen, herbruikbare BRAUZZ. fles. Je ontvangt 3 zeer functionele en duurzame flessen die je nooit meer opnieuw hoeft aan te kopen. Daarnaast ontvang jij voor elk product alvast een navulling. De BRAUZZ. refills zijn 100% vegan, bestaan voor 99% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong en zijn 100% biologisch afbreekbaar.

Met BRAUZZ. poets je 100% Belgisch, efficiënt, betaalbaar én met respect voor onze planeet.

 


Praktische info

Het gamma bestaat uit drie reinigers: Allesreiniger, Glasreiniger en Badkamerreiniger

BRAUZZ. Starterskit

  • 3 duurzame en herbruikbare flessen en 3 navullingen - voor elk product een
  • Verkoopprijs: €39,00

BRAUZZ. Navulpakket

  • 2 x allesreiniger, 2x badkamer reiniger en 2x glas & venster reiniger)
  • Verkoopprijs: €12,99

Voor meer info: www.brauzz.com

 

Charlotte van Bladel oSérieux! PR & Event Agency

 

Over oSérieux! PR & Events

oSérieux! PR & Events
Affiliate partner of Fleishman Hillard
Jean Monnet laan 14
1200 Brussel