Culinaire Inspiratie:
Tomaten in Goed Gezelschap!
Tomaten zijn meer dan alleen een groente; ze zijn de parels van de keuken! Met hun sprankelende kleuren en sappige textuur zorgen ze voor een ware smaakexplosie in elk gerecht. Of je nu kiest voor de zoete Looye Honingtomaat of de stevige Looye Joyn tomaat, elke hap vertelt het verhaal van zonovergoten velden en liefdevolle teelt.
Laat je inspireren door de eindeloze mogelijkheden en ontdek in dit recept van Lynn van de Vorst uit het njam!-programma ‘Foodies & The City', hoe tomaten jouw culinaire creaties kunnen verrijken!
**Aubergine en Harissa: Een Perfecte Combinatie voor Smaakliefhebbers**
"De robuuste Looye Joyn tomaat houdt van gezelschap en is perfect te combineren met andere heerlijke ingrediënten zoals aubergine en harissa in dit gerecht. Een geweldige match!"
Lynn van de Vorst
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 aubergines
- 150 gr bloem
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 snuifje chilivlokken
- 2 eieren, geklutst
- 100 gr panko
- 1 bakje Looye Honingtomaten
- 5 Looye Joyn tomaten, in grove stukken
- 2 el harissa
- 1 ui, fijngesnipperd
- 8 el Griekse yoghurt
- 1 snuif za'atar
- 1 citroen, de zeste
- enkele blaadjes koriander
- peper - zout
- olijfolie
- peper - zout
Bereiding
Snijd de aubergines in plakken. Breng de bloem op smaak met knoflookpoeder, paprikapoeder en chiliflakes. Haal de plakken achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng de Honingtomaten op smaak met olijfolie, peper en zout. Rooster ze gedurende 15 minuten in de oven.
Meng voor de harissasaus de Joyn tomaten met olijfolie en harissa in een steelpannetje en stoof aan. Kruid eventueel bij met chiliflakes als het wat pittiger mag zijn.
Stoof de ui zacht in olijfolie en voeg toe bij de tomaten.
Bak de aubergines goudbruin op laag vuur in een pan met een ruime hoeveelheid olijfolie. Let erop dat het vuur zeer laag staat zodat de aubergines de tijd hebben om zacht te worden, en niet verbranden. Laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier.
Serveren
Smeer de Griekse yoghurt op een bordje en schik de aubergines erop. Werk af met met de geroosterde tomaten, de harissasaus, za'atar, citroenzeste en verse koriander.
Voor meer info, niet voor publicatie: