Bonduelle doet op World Food Day zeven beloftes voor een duurzame toekomst

Met deze beloftes zet Bonduelle zich in voor duurzame landbouw en duurzame voeding


16 oktober 2020, Brussel – Vandaag op World Food Day, de dag waarop stilgestaan wordt bij voedselvraagstukken en duurzame oplossingen, introduceert Bonduelle ‘Bonduelle belooft’. Hierin spreekt de organisatie zeven beloftes uit op het gebied van duurzame landbouw en duurzame voeding. Met de beloftes draagt Bonduelle bij aan een duurzame toekomst, waarbij het merk een grote uitdaging aangaat: de 10 miljard mensen in 2050 kunnen blijven voeden door middel van meer plantaardige en minder dierlijke voeding. Bovendien streeft het familiebedrijf Bonduelle, als een van de eerste wereldwijde spelers, ernaar om B-Corp gecertificeerd te worden. Hiermee laat Bonduelle zien dat het niet de beste van de wereld wil zijn, maar wel het beste voor de wereld.

B Corp-certificering voor Bonduelle

B Corp-bedrijven streven de hoogste standaard na op het gebied van sociale verantwoordelijkheid en milieu, en zijn hier ook transparant over. Onder andere Dopper en Tony Chocolonely zijn gecertificeerde bedrijven. Een B Corp-certificering geeft aan dat een bedrijf zich constant blijft ontwikkelen en inzetten om duurzamer te zijn. Duurzaamheid zit in de genen van familiebedrijf Bonduelle, dat al in de landbouw actief is sinds 1853. Met het uitspreken van de doelstelling een B Corp-certificering te willen behalen in 2025, maakt Bonduelle dit concreet. 

Ilonka Audenaerde, General Manager Bonduelle Noord Europa, legt uit waarom Bonduelle zich nu uitspreekt over haar doorgedreven duurzaamheidsbeleid: "Onze missie is door plantaardige voeding een betere toekomst te creëren. En dat is nodig, want onze eigen gezondheid en die van de planeet gaan achteruit. We hebben te maken met klimaatverandering, en in 2050 moeten we bijna 10 miljard monden voeden. Daarnaast zijn er veelvoorkomende gezondheidsproblemen door ongezonde voeding, zoals hart- en vaatziekten, overgewicht en diabetes. Wij nemen het voortouw en bieden innovatieve en relevante oplossingen om mensen gezonder te laten eten met respect voor de planeet. De natuur is immers ons kostbaarste bezit. Zo is streven we ernaar om in 2035 de broeikasgassen met 20% te reduceren. Wij zijn toegewijd en innoveren van grond tot mond om een betere toekomst te creëren door middel van plantaardige voeding. Wij concretiseren onze missie met zeven beloftes op het gebied van duurzame landbouw en duurzame voeding. Met deze beloftes en ons doel om de B Corp-certificering te behalen, willen wij laten zien hoe wij ons blijven inzetten voor de natuur. Plantaardig, natuurlijk onze toekomst!"

Bonduelle belooft

De zeven beloftes van Bonduelle draaien rond twee pijlers: duurzame landbouw en duurzame voeding.

Bonduelle belooft duurzame landbouw:

#1 Bonduelle belooft groente altijd vers uit het seizoen van volle grondBonduelle werkt met Europese telers die groente verbouwen in de volle grond: daar waar ze het beste groeien onder de zon. De groenten worden binnen 4-12 uur na het oogsten verwerkt.

#2 Bonduelle belooft de biodiversiteit en bodem te beschermenBonduelle helpt haar telers alternatieve technieken te gebruiken om de bodemkwaliteit en biodiversiteit te beschermen.

#3 Bonduelle belooft minder bestrijdingsmiddelen te gebruikenBonduelle stimuleert telers alternatieve ongedierte- en onkruidbestrijdingstechnieken te gebruiken die minder belastend zijn.

Bonduelle belooft duurzame voeding:

#4 Bonduelle belooft geen overbodige toevoegingen

Bonduelle gebruikt enkel natuurlijke conserveringsmethoden zoals inblikken en invriezen. Het bedrijf voegt alleen ingrediënten toe die écht nodig zijn voor de smaak, dus geen conserveringsmiddelen.

#5 Bonduelle belooft biologische productenBonduelle biedt de meest populaire producten in haar houdbare assortiment ook biologisch aan. Ook ondersteunen zij telers bij de overstap naar biologische teelt.

#6 Bonduelle belooft duurzame verpakkingen

Bonduelle gebruikt minder verpakking, en de verpakking die gebruikt wordt, is of wordt recyclebaar gemaakt. Blik is het meest recyclebare materiaal, waarbij 96% van de blikjes terug in de omloop komt als staal. Het doel is dat in 2025 ook de plastic en kartonnen verpakkingen 100% recyclebaar en herbruikbaar zijn.

#7 Bonduelle belooft plantaardige inspiratie voor chefs

Bonduelle helpt chefs om meer plantaardige gerechten op de menukaart te zetten. Het bedrijf biedt voortdurend receptinspiratie en hun Culinair Manager ondersteunt chefs online en tijdens workshops.

Met deze zeven beloftes werkt Bonduelle met plantaardige voeding aan een betere toekomst. Meer informatie hierover is te lezen op Bonduelle.be.

Over Bonduelle

Bonduelle is ’s werelds grootste groentemerk. Het Franse familiebedrijf produceert tientallen soorten groenten in blik en vriesvers op 56 locaties in 11 landen. Bonduelle heeft als missie: bijdragen aan het welzijn van consumenten door plantaardige voeding toegankelijk te maken voor elk moment, op een smaakvolle, gemakkelijke en verantwoorde manier. Groenten zijn immers de belangrijkste bron van voedingsstoffen en onmisbaar in een gezonde levensstijl. Smaak, kwaliteit en gemak staan daarom bij Bonduelle centraal.

 

Over oSérieux! PR & Events

oSérieux! PR & Events
Affiliate partner of Fleishman Hillard
Jean Monnet laan 14
1200 Brussel