Bonduelle doet op World Food Day zeven beloftes voor een duurzame toekomst

Met deze beloftes zet Bonduelle zich in voor duurzame landbouw en duurzame voeding

Story image


16 oktober 2020, Brussel – Vandaag op World Food Day, de dag waarop stilgestaan wordt bij voedselvraagstukken en duurzame oplossingen, introduceert Bonduelle ‘Bonduelle belooft’. Hierin spreekt de organisatie zeven beloftes uit op het gebied van duurzame landbouw en duurzame voeding. Met de beloftes draagt Bonduelle bij aan een duurzame toekomst, waarbij het merk een grote uitdaging aangaat: de 10 miljard mensen in 2050 kunnen blijven voeden door middel van meer plantaardige en minder dierlijke voeding. Bovendien streeft het familiebedrijf Bonduelle, als een van de eerste wereldwijde spelers, ernaar om B-Corp gecertificeerd te worden. Hiermee laat Bonduelle zien dat het niet de beste van de wereld wil zijn, maar wel het beste voor de wereld.

B Corp-certificering voor Bonduelle

B Corp-bedrijven streven de hoogste standaard na op het gebied van sociale verantwoordelijkheid en milieu, en zijn hier ook transparant over. Onder andere Dopper en Tony Chocolonely zijn gecertificeerde bedrijven. Een B Corp-certificering geeft aan dat een bedrijf zich constant blijft ontwikkelen en inzetten om duurzamer te zijn. Duurzaamheid zit in de genen van familiebedrijf Bonduelle, dat al in de landbouw actief is sinds 1853. Met het uitspreken van de doelstelling een B Corp-certificering te willen behalen in 2025, maakt Bonduelle dit concreet. 

Ilonka Audenaerde, General Manager Bonduelle Noord Europa, legt uit waarom Bonduelle zich nu uitspreekt over haar doorgedreven duurzaamheidsbeleid: "Onze missie is door plantaardige voeding een betere toekomst te creëren. En dat is nodig, want onze eigen gezondheid en die van de planeet gaan achteruit. We hebben te maken met klimaatverandering, en in 2050 moeten we bijna 10 miljard monden voeden. Daarnaast zijn er veelvoorkomende gezondheidsproblemen door ongezonde voeding, zoals hart- en vaatziekten, overgewicht en diabetes. Wij nemen het voortouw en bieden innovatieve en relevante oplossingen om mensen gezonder te laten eten met respect voor de planeet. De natuur is immers ons kostbaarste bezit. Zo is streven we ernaar om in 2035 de broeikasgassen met 20% te reduceren. Wij zijn toegewijd en innoveren van grond tot mond om een betere toekomst te creëren door middel van plantaardige voeding. Wij concretiseren onze missie met zeven beloftes op het gebied van duurzame landbouw en duurzame voeding. Met deze beloftes en ons doel om de B Corp-certificering te behalen, willen wij laten zien hoe wij ons blijven inzetten voor de natuur. Plantaardig, natuurlijk onze toekomst!"

Bonduelle belooft

De zeven beloftes van Bonduelle draaien rond twee pijlers: duurzame landbouw en duurzame voeding.

Bonduelle belooft duurzame landbouw:

#1 Bonduelle belooft groente altijd vers uit het seizoen van volle grondBonduelle werkt met Europese telers die groente verbouwen in de volle grond: daar waar ze het beste groeien onder de zon. De groenten worden binnen 4-12 uur na het oogsten verwerkt.

#2 Bonduelle belooft de biodiversiteit en bodem te beschermenBonduelle helpt haar telers alternatieve technieken te gebruiken om de bodemkwaliteit en biodiversiteit te beschermen.

#3 Bonduelle belooft minder bestrijdingsmiddelen te gebruikenBonduelle stimuleert telers alternatieve ongedierte- en onkruidbestrijdingstechnieken te gebruiken die minder belastend zijn.

Bonduelle belooft duurzame voeding:

#4 Bonduelle belooft geen overbodige toevoegingen

Bonduelle gebruikt enkel natuurlijke conserveringsmethoden zoals inblikken en invriezen. Het bedrijf voegt alleen ingrediënten toe die écht nodig zijn voor de smaak, dus geen conserveringsmiddelen.

#5 Bonduelle belooft biologische productenBonduelle biedt de meest populaire producten in haar houdbare assortiment ook biologisch aan. Ook ondersteunen zij telers bij de overstap naar biologische teelt.

#6 Bonduelle belooft duurzame verpakkingen

Bonduelle gebruikt minder verpakking, en de verpakking die gebruikt wordt, is of wordt recyclebaar gemaakt. Blik is het meest recyclebare materiaal, waarbij 96% van de blikjes terug in de omloop komt als staal. Het doel is dat in 2025 ook de plastic en kartonnen verpakkingen 100% recyclebaar en herbruikbaar zijn.

#7 Bonduelle belooft plantaardige inspiratie voor chefs

Bonduelle helpt chefs om meer plantaardige gerechten op de menukaart te zetten. Het bedrijf biedt voortdurend receptinspiratie en hun Culinair Manager ondersteunt chefs online en tijdens workshops.

Met deze zeven beloftes werkt Bonduelle met plantaardige voeding aan een betere toekomst. Meer informatie hierover is te lezen op Bonduelle.be.

Bonduelle inspireert

Doperwten-veldslastamppot met knapperige knolselderij
Plantaardig

Ingrediënten voor 4 personen:
1 knolselderij
1 kg aardappelen
400 g Bonduelle doperwten
150 g veldsla
50 g zongedroogde tomaatjes
100 ml groentebouillon
zonnebloemolie
zout en peper

Bereidingswijze

 1. Schil de aardappels en de knolselderij. Halveer de knolselderij en houd één helft achter de hand. Snijd de overige knolselderij en aardappels in grove stukken en kook deze in ruim kokend water in 16-18 minuten gaar. Giet de gekookte aardappels en knolselderij af, voeg groentebouillon toe en stamp het geheel fijn tot een mooie puree.
 2. Snijd ondertussen de overgebleven knolselderij in blokjes van 5 mm x 5 mm en de zongedroogde tomaatjes in reepjes.
 3. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en roerbak de knolselderijblokjes 8-10 minuten op een middelhoge temperatuur totdat deze goudbruin en krokant zijn geworden. Breng op smaak met zout en peper.
 4. Blancheer de doperwten 1-2 minuten in kokend water en verplaats deze vervolgens naar een kom met koud water om het garen te stoppen.
 5. Voeg de veldsla, doperwten en zongedroogde tomaatjes toe aan de pan met de puree en roer het geheel nog een keer goed door. Breng op smaak met zout en peper.
 6. Verdeel de doperwten-veldslastamppot over de borden en garneer met knapperige knolselderijblokjes.


Soft taco’s met bloemkool, kikkererwten en koolsla
Plantaardig

Ingrediënten voor 4 personen:
310 g Bonduelle kikkererwten, uit blik
8 soft shell taco’s
1 bloemkool
200 g witte kool
15 g bieslook
3 el sojayoghurt
2 tl komijnpoeder
2 tl paprikapoeder
zonnebloemolie
zout en peper 

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven op 200 °C. Snijd de bloemkool in roosjes en verdeel deze samen met de kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de bloemkool en kikkererwten met zonnebloemolie en verdeel hier het komijnpoeder en paprikapoeder over. Bak de bloemkool en kikkererwten 20 minuten in de voorverwarmde oven, schep de groenten halverwege de kooktijd om.
 2. Snijd ondertussen de witte kool en de bieslook fijn. Doe de witte kool in een kom en voeg hier zout aan toe, bewerk de kool met je handen en verplaats dit naar een vergiet om uit te lekken. Laat de witte kool 10 minuten uitlekken.
 3. Knijp het meeste vocht uit de witte kool en voeg hier de bieslook en sojayoghurt aan toe. Breng op smaak met peper.
 4. Verwarm de soft shell taco’s volgens de instructies op de verpakking.
 5. Zet de taco’s en toppings op tafel zodat iedereen zijn eigen taco’s kan maken of verdeel de geroosterde kikkererwten en bloemkool over de taco’s en garneer met koolsla. Serveer de taco’s direct.

Over Bonduelle

Bonduelle is ’s werelds grootste groentemerk. Het Franse familiebedrijf produceert tientallen soorten groenten in blik en vriesvers op 56 locaties in 11 landen. Bonduelle heeft als missie: bijdragen aan het welzijn van consumenten door plantaardige voeding toegankelijk te maken voor elk moment, op een smaakvolle, gemakkelijke en verantwoorde manier. Groenten zijn immers de belangrijkste bron van voedingsstoffen en onmisbaar in een gezonde levensstijl. Smaak, kwaliteit en gemak staan daarom bij Bonduelle centraal.

 

Over oSérieux! PR & Events

oSérieux! PR & Events
Affiliate partner of Fleishman Hillard
Jean Monnet laan 14
1200 Brussel