Bonduelle behaalt Nutri-Score A voor al haar maïs- en peulvruchtenproducten

Antwerpen, 14 mei 2020 – Bonduelle start deze maand met het invoeren van het Nutri-Score label op alle maïs- en peulvruchtenverpakkingen in België. Het Nutri-Score label helpt consumenten aan de hand van een 5-kleuren en letterschaal een gezonde voedselkeuze te maken. Alle Bonduelle maïs- en peulvruchtenproducten krijgen een A-score, wat staat voor een lekker gezonde keuze. Vanaf eind 2020 zou het Nutri-Score label in België op alle Bonduelle verpakkingen staan.

Story image

Transparant communiceren over gezonde keuzes

Volgens de voedingsrichtlijnen van de Hoge Gezondheidsraad eet je best dagelijks minstens 300 g groenten (vers of bereid). Toch blijkt uit de meest recente voedselconsumptiepeiling[1] dat Belgen gemiddeld slechts de helft van de aanbevolen 300 gram groenten eten. En dat maar 5% dagelijks voldoende groenten eet.  Bonduelle vindt het daarom belangrijk om consumenten te helpen een gezonde keuze te maken en te kiezen voor meer groenten. Hierbij hoort het transparant communiceren over voedingswaarden.

Ilonka Audenaerde, General Manager Bonduelle Benelux licht toe: "Wij willen het voor consumenten zo gemakkelijk mogelijk maken om gezond te eten, met een grote variatie aan plantaardige voeding. Daarom hebben we besloten om vanaf nu het Nutri-Score label duidelijk op de voorkant van onze verpakkingen te plaatsen. Dit is een mooie stap vooruit in het transparanter communiceren over gezonde voeding en om consumenten aan te sporen meer groenten te eten."
Story image

 

Gefaseerde invoering

Nutri-Score is van origine een Frans systeem, waar naast België ook Nederland, Duitsland, Zwitserland en Spanje voor hebben gekozen. In Europa is het gebruik van Nutri-Score op dit moment aanbevolen, maar niet verplicht. Het gebruik van het label wordt breed gesteund door 40 Europese wetenschappers, producenten en consumentenorganisaties, waaronder Test Aankoop. Zij pleiten voor verplicht gebruik van Nutri-Score – een beslissing die aan de Europese commissie is.

Bonduelle steunt het standpunt van de consumentenorganisaties en wil als voedselproducent haar maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen in het transparant communiceren over gezonde voeding. Daarom zal Bonduelle vanaf deze maand het label gefaseerd gaan invoeren. Naar verwachting zal het Nutri-Score label in België vanaf eind 2020 op het volledige assortiment van Bonduelle staan.

[1] Belgische Nationale Voedselconsumptiepeiling https://fcs.wiv-isp.be/nl/Gedeelde%20%20documenten/NEDERLANDS/Rapport%204/2_vegetable_NL_finaal.pdf

Charlotte van Bladel oSérieux! PR & Event Agency

 

Over oSérieux! PR & Events

oSérieux! PR & Events
Affiliate partner of Fleishman Hillard
Jean Monnet laan 14
1200 Brussel