Bloemsierkunst: 'mini garden' met Gentse azalea

De bloemschik-trend 'mini garden', overgewaaid uit het verre Japan, staat in het teken van het creëren van een compositie waarin de mooiste bloemen worden aangevuld met natuurlijke materialen zoals bijvoorbeeld mos. Een 'mini garden'-arrangement heeft een lange levensduur én bloeitijd. Net zoals de Gentse azalea, die deze kerstperiode een centrale rol speelt als centerpiece op onze feesttafel. ​

"De Gentse azalea leent zich perfect voor de 'mini garden'-trend. Naast een prachtig, volumineuze bloem, levendig van kleur, heeft het een stevige steel en mooi groen. Ik daag je daarom uit echt bewust te kiezen voor een specifieke bloem en die een plekje te geven in het verhaal van je bloemstuk. Op die manier krijg je een uitgebalanceerd kunstwerk als centerpiece op je feesttafel." zegt Sophie Peelman, interieurarchitect. "En als je met zorg aan je bloemstuk werkt, blijft ook de Gentse azalea als kamerplant mooi intact. Een win win!" gaat Sophie verder.

De minimalistische compositie zorgt voor een uniek lijnenspel waarbij alle aandacht naar de Gentse azalea in haar puurste vorm gaat.

Stappenplan:

  1. Kies op voorhand de kleuren en richting van je bloemstuk. Ga bijvoorbeeld voor een dégradé: van een lichtroze Gentse azalea naar een mauve/oud roze tot een donkerrode.
  2. Gebruik een ‘kenzan’ bloemprikker om losse stelen richting te geven en vast te zetten.
  3. Bekijk tijdens het schikken je bloemstuk vanuit alle richtingen zodat je zeker bent dat de compositie vanop iedere stoel een streling is voor het oog!
  4. Denk goed na over de hoogte van je bloemstuk, niets is zo vervelend als je overbuur niet meer te kunnen zien tijdens een gesprek aan tafel.
  5. Werk het geheel af met mos en voeg wat water toe om de levensduur van je bloemstuk te verlengen.

Geniet vooral van het proces. Het maken van een 'mini garden' met Gentse azalea's is een moment van rust en creativiteit!

Over oSérieux! PR & Events

oSérieux! PR & Events
p/a Silversquare Zaventem
Ikaroslaan 1
1930 Zaventem

Affiliate partner of Omnicom
Founding partner of Desmos