Belgisch familiebedrijf Thiry Paints zet in op expansie en trekt voluit de 'deco kaart'.

Onder meer door de overname van Dekotap Oostende

Van drogisterij tot interieurspecialist

Gestart als drogisterij in hartje Leuven, in de jaren '50 uitgegroeid tot verfwinkel en anno 2023 dé referentie voor verf, behang, raamdecoratie en vloerbekleding. Met 31 verkooppunten is Thiry Paints uitgegroeid tot een belangrijke speler op de Belgische markt. Vandaag kondigt het familiebedrijf de overname aan van Dekotap Oostende en breidt het zo haar repertoire uit door volop de deco kaart te trekken. "Klanten beschouwen ons als de ultieme one-stop-shop voor wie zijn of haar huis wil renoveren. Bij ons vind je niet alleen deskundig advies om van je huis een thuis te maken. We bieden klanten ook persoonlijk interieurstylingadvies aan. Het continu uitbreiden van deze service kadert volledig in de richting die we met Thiry Paints uit willen gaan. Daarom zijn we vandaag dan ook erg blij met de overname van Dekotap Oostende, een gerenommeerde speler in de interieurwereld. Na de overname van Speurder in Gentbrugge is deze overname opnieuw een belangrijke stap om het bedrijf als dé referentie voor interieur op de kaart te zetten." zegt Patrick Van Pée, CEO Thiry Paints trots.

Een nieuwe bladzijde

De fusie met Dekotap Oostende is er eentje die resulteert in een uniek totaalaanbod onder één dak. Beide familiebedrijven hebben samen maar liefst 160 jaar ervaring. Dekotap viert dit jaar haar 50ste verjaardag en dankzij de mooie overeenkomst tussen beide bedrijven, voegen ze daar het liefst nog 50 jaar aan toe. "We houden van de familiale aanpak bij Thiry Paints, die sluit perfect aan bij wat wij al sinds 1973 doen. Het oorspronkelijke Dekotap-team in Oostende blijft onveranderd, iets wat zowel wij als onze klanten heel erg belangrijk vinden. De grote troef van onze samensmelting is dat onze klanten nu ook kunnen rekenen op de expertise van onze Thiry Paints collega's." zegt Karin Vergeylen, die al 31 jaar met haar echtgenoot Philip Mares actief zijn in de zaak.

Cijfers en weetjes:

  • Thiry Paints, al 110 jaar een gevestigde waarde.
  • In 2023 telt het bedrijf maar liefst 31 winkels in België
  • Dat is 40.000 M2 aan expertise en interieurinspiratie
  • En 217 vaste werknemers.
  • Dekotap by Thiry Paints viert dit jaar haar 50ste verjaardag en voegt 2000 m2 aan vakkennis en ideeën toe.
  • De hele maand november staat in teken van de overname en het 50 jarige bestaan van Dekotap. Tijdens de actiemaand maken klanten kans op mooie prijzen en cadeau's. Redenen genoeg om de winkel in Oostende een bezoekje te brengen.

 

 

Over oSérieux! PR & Events

oSérieux! PR & Events
p/a Silversquare Zaventem
Ikaroslaan 1
1930 Zaventem

Affiliate partner of Omnicom
Founding partner of Desmos