Belg duikt het liefst tussen de lakens met gedimd sfeerlicht

Bijna 65% van de Belgen geeft aan dat licht voor hen een invloed heeft op de sfeer en gezelligheid en op hoe we ons voelen, ook in de slaapkamer. Belgen zeggen namelijk massaal dat het juiste licht helpt zich beter in hun vel te voelen (78%) en goede sfeerverlichting dus ook de toon kan zetten voor een hete nacht (76%).

Credits: Morgane Gielen
Credits: Morgane Gielen

Alles uit, behalve het licht

Toch is het opvallend dat slechts 8% verkiest het licht te laten branden tijdens seks. 24% doet het licht zelfs helemaal uit. De reden? 1 op de 4 Belgen geeft aan dat ze zich onzeker voelen over hun lichaam wanneer het licht aan is tijdens een wilde nacht. Die onzekerheid zit dus niet alleen tussen onze oren maar ook tussen de lakens. 

Maar het liefst van al verkiezen we gezellig sfeerlicht in de slaapkamer. Van de seksueel actieve Belgen zegt namelijk de meerderheid (54%) dat ze meestal vrijen in het schemerlicht of met gedimde sfeerverlichting. De juiste, vaak gedimde, verlichting zet de toon, voegt een vleugje mysterie toe en geeft vooral ons zelfvertrouwen dat duwtje in de rug.

SOS Valentijnsgadget

De innovatieve slimme verlichting van WiZ Lighting zet de toon voor een vrijpartij. Ga voor 'kaarslicht' of kies voor Valentijnsrood en laat het licht langzaamaan uitdoven om meteen in de mood te komen. Trouwens, dankzij de handige WiZ-app of via Voice Control bestuur je de lampen waar én wanneer je maar wil. Misschien een goed moment om je partner met nieuwe codetaal te bestoken? Ik knipper twee keer met het licht en ik zie je boven! Het proberen waard.


Art direction & fotografie: Morgane Gielen
​Modellen Sarah, Joyce & Nyal via No Babes Agency
​HMU artiest: Sabine Peeters
​Slimme (sfeer)verlichting: WiZ lighting

Online onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX in opdracht van Signify tussen 5 juli 2023 en 14 juli 2023 bij 2000 Belgen representatief op taal, geslacht, leeftijd en diploma. De maximale foutenmarge bij 2000 Belgen bedraagt 2,08%.

Over oSérieux! PR & Events

oSérieux! PR & Events
p/a Silversquare Zaventem
Ikaroslaan 1
1930 Zaventem

Affiliate partner of Omnicom
Founding partner of Desmos