Beelab essentiële honingen: de synergie tussen planten en bijen die voor je zorgt

Beelab essentiële honingen: de synergie tussen planten en bijen die voor je zorgt

Beelab is het verhaal van Isabelle Moulart en Yves Amand, twee jarenlange boezemvrienden met beiden een totaal verschillende achtergrond, maar wel met een gemeenschappelijke passie: de natuur. Yves is gepassioneerd door bijen en Isabelle door aromatische planten. Vanaf januari 2019 schrijven ze samen het Beelab verhaal: de essentiële honing die van nature voor je zorgt.

Het concept is eenvoudig, maar moest nog uitgevonden worden: honing van een bepaalde botanische oorsprong combineren met een selectie van essentiële oliën gekozen om hun specifieke deugden. Zo ontstaat er een synergie tussen honing en essentiële oliën die hun werking versterkt. Yves, imker en bijenliefhebber licht toe: "Onze missie met Beelab is de formules en de juiste dosering te bestuderen en zo een perfect gedoseerde bereiding aan te bieden".

Isabelle, bezielster achter het project vult enthousiast aan: “Dit project speelde al een tijdje door mijn hoofd. Ik ben gepassioneerd door aromatische planten en de medische werking van kruiden. Ik werk al jaren in de communicatiewereld maar had ook nog een eigen droom: mijn ervaring gebruiken als ondersteuning van een duurzaam project. Ik droomde ervan mijn eigen merk te lanceren met een product dat duurzaam en toegankelijk is voor iedereen. Maar ook en vooral een product met een positieve impact op onze gezondheid.”

Biologisch en werkzaam 

De essentiële honingen van Beelab zijn geen gourmetproducten. Het zijn voedingssupplementen die je op bepaalde momenten en maximaal 3 keer per dag inneemt. Isabelle onderstreept de nauwgezette aanpak van Beelab: "Ons doel is vooral om doeltreffende producten van de best mogelijke kwaliteit te maken. En dit  zowel bij de selectie van de honing en de essentiële oliën als bij de samenstelling van de formule". De honing en essentiële oliën zijn biologisch gecertificeerd door het Europese Certisys-label. Isabelle vertelt verder: “Om onze klanten deskundig advies te kunnen geven, werkt Beelab nauw samen met experts en gerenommeerde organisaties in aromatherapie en bijenteelt, zoals CARI en Philippe Gyselinck bij Eodis. Het is voor ons essentieel om samen te werken met producenten die goede bijenteeltpraktijken respecteren ”. Alle honing en essentiële oliën worden onderworpen aan verschillende tests en analyses die hun oorsprong en samenstelling bevestigen.

Story image

Een merk met een sterk familieverhaal

Beelab is het resultaat van een sterke band tussen familie en vrienden die zich samen 100% inzetten voor een ​​gemeenschappelijk project. Isabelle en Yves, de oprichters achter Beelab vertellen: “Het idee was om de positieve invloed van de natuur op onze gezondheid aan te tonen en te gebruiken. Planten en bloemen zijn uitzonderlijke grondstoffen en bijen halen het beste eruit. ” Isabelle voegt er nog aan toe: "Onze essentiële honing wordt geproduceerd en de Beelab potjes worden gevuld in ons honinghuis in Bousval. Onze hele familie volgt dit project op de voet en helpt ons bijvoorbeeld bij de verkoop of bij het beheer van social media ...". Iedereen draagt dus met veel enthousiasme zijn steentje bij om met deze potjes die lief zijn voor je gezondheid een plaatsje in ieders thuisapotheek te veroveren!

Story image

Een volledig gamma om je op en top vitaal te voelen

Het Beelab gamma bestaat momenteel uit 6 essentiële honingen.

Story image

 

VRIJE STEM
Heb je regelmatig last van een schorre/hese stem? Dan is de essentiële honing Vrije Stem perfect voor jou!  

Samenstelling: Eucalyptus honing en essentiële olie van eucalyptus radiata en blauwe gomboom. 

Gebruik: 1 koffielepel 3x/dag 

Story image

WEERSTAND
Ben je gevoelig voor verkoudheden of voel je even een winterdipje? Deze essentiële honing versterkt je natuurlijke afweer in een mum van tijd. Een absolute must-have in deze tijden...

Samenstelling: Honing van tijm en essentiële oliën van ravintsara, grove den en laurier

Gebruik: 1 koffielepel max 3x/dag vanaf de eerste symptomen of preventief

Story image

VERTERING
De essentiële honing Vertering bevordert het verteringsproces en zorgt voor een minder zwaar gevoel na een grote (lees heel grote) maaltijd. En geeft je het gevoel van een ontspannen en platte buik.

Samenstelling: tijmhoning, pepermunt, oregano en verbenonrozemarijn.

Gebruik: 1 tot 3 koffielepels/dag

Story image

NACHT
Slaap je wat minder goed in deze periode en droom je ervan eens echt goed te slapen? Neem dan een lepeltje Nacht een half uurtje voor het slapengaan en wordt de volgende dag heerlijk uitgeslapen wakker.

Samenstelling: Honing van oranjebloesem en essentiële oliën van Romeinse kamille, echte lavandel en mandarijn. 

Gebruik: 1 koffielepel voor het slapengaan, gedurende 1 maand

Story image

ADEMHALING
Gebruik je vaak neusdruppels of heb je vaak last van een verstopte neus? Probeer dan een volledig natuurlijke methode met deze essentiële honing. Het maakt je ademhalingswegen vrij en laat je makkelijker ademen.  

Samenstelling: Honing van tijm en essentiële oliën van grove den, echte marjolein en cineol houdende rozemarijn.

Gebruik: 1 koffielepel 3x/dag

Story image

ENERGIE
Voel je je een beetje slapjes, futloos? Dan is deze essentiële honing precies wat je nodig hebt! Het perfecte alternatief voor die straffe espresso in de namiddag.

Samenstelling: Honing van kastanje en essentiële oliën van pepermunt en grove den

Gebruik: 1 koffielepel 3x/dag gedurende 10 dagen 

Story image
Opgelet! Neem nooit meer dan 3 koffielepels Essentiele honing per dag 

En goed nieuws! Nog op zoek naar een origineel kerstcadeau? Beelab heeft een prachtige koffer samengesteld met zijn 6 essentiële honingen. Precies wat je nodig hebt om deze winter in topvorm te blijven. 100% natuurlijk én bio! Richtprijs: 99 euro

Story image

 

Wist je dat?

 • Bijen in het algemeen bloesems bezoeken in een straal van 3 km rond hun korf, zodat hun reis "winstgevend" blijft
 • Je het beste honing kan kopen bij een lokale producent zodat het stuifmeel uit je eigen omgeving bevat wat je weerstand tegen allergenen stimuleert
 • De bij een bijzonder dier is dat maar liefst 60 km/u kan vliegen
 • Bijen kolonies kunnen bouwen waar ze met tienduizenden samenleven 
 • Bijen miljarden bloemen kunnen bestuiven
 • Om biologische honing te maken de omgeving binnen een straal van 3 km rond de biologische bijenkorf voornamelijk moet bestaan ​​uit wilde planten, biologische gewassen of gewassen die bijna niet behandeld worden.
 • Monoflorale honing slechts één botanische bron heeft. Dit type honing varieert ook sterk in kleur, textuur en smaak. Sommige zoals bv sinaasappel zijn bijna wit andere zoals tijm zijn dan weer bruin, terwijl nog andere zoals bv kastanje zelf bijna rood kleuren. 

Essentiële honing: tips om veilig te gebruiken

 • Elke essentiële honing kan ad hoc worden ingenomen (eenmaal, per dag, gedurende twee dagen) of als kuur (neem dan de volledige pot uit volgens de aanbevolen dosis), afhankelijk van een tijdelijk of chronisch probleem.
 • Honing kan na verloop van consistentie veranderen, maar bederft niet. Honing is wel op zijn best direct na de oogst.
 • Honing mag niet in de koelkast, want het kristalliseert door koude.
 • Ook warmte heeft invloed op de goede eigenschappen van honing.  In een warme drank behoudt het zijn zoetkracht, maar verliest het snel zijn therapeutische effecten. Het is beter om eerst je warme drank te drinken. Zo open je je bloedvaten en is het effect van een lepel honing daarna des te efficënter. Daarom gebruikt Beelab alleen "rauwe", onverwarmde honing. Essentiële oliën zijn ook gevoelig voor hitte.
 • Ondanks al zijn goede eigenschappen, mag je geen honing geven aan een baby jonger dan 12 maanden. Honing (zelfs biologisch) kan bacteriën bevatten die botulisme veroorzaken. Het is veilig voor volwassenen en oudere kinderen, maar de spijsvertering van baby's is hiervoor nog niet voldoende ontwikkeld.

 

 

 

Margaux Vigneron oSérieux! PR & Event Agency

 

 

Over oSérieux! PR & Events

oSérieux! PR & Events
Affiliate partner of Fleishman Hillard
Jean Monnet laan 14
1200 Brussel