Barchel Zuid heropent haar deuren in het bruisende Nieuw Zuid

Na een intensieve verbouwing opent de gekende ontbijt- en lunchzaak Barchel Zuid op dinsdag 19 maart opnieuw haar deuren op slechts enkele meters van het oude gebouw. Het nieuwe pand biedt 200m2 aan gezelligheid, twee zonovergoten terrassen en eentje op het groene binnenplein en lokale én verse ontbijt- & lunchgerechten met dat ietsje meer. Eigenares Sofie De Paep (35 jaar) is enorm enthousiast over het nieuwe hoofdstuk van haar zaak: “In 2020 nam ik de zaak over en al snel bleek Barchel Zuid te klein om al onze fans een plekje te bieden. Ik ben dan ook ontzettend blij vandaag de deuren van het grotere en vernieuwde pand te mogen openen. Eentje dat een levendige plek als Nieuw Zuid haar thuis mag noemen en alle ingrediënten bevat om een succes te worden."

Huis aan de Kade als uitvalsbasis

"De toog is de eye-catcher, hij werd bekleed met dezelfde stenen als die van het MAS wat toch wel een boegbeeld is van 't Stad."

Sophie Peelman, gerenommeerd interieurdesigner, liet zich voor het ontwerp inspireren door het pand zelf. Het Huis aan de Kade, ontworpen door Robbrecht en Daem architecten is volgens haar één van de mooiste plekken van Nieuw Zuid. "Het U-vormige pand met binnentuin trekt een enorm divers publiek waarvan ieder individu bij Barchel een plekje zal vinden. De grootste uitdaging is een grote ruimte van 200m2 omtoveren tot gezellig vertoeven. Ik heb me daarvoor laten inspireren door het gebouw zelf met zijn warme, aardekleurige gevel in een soort burgundy, afgewassen bruin. Maar ook Sofie en haar team vormden een inspiratiebron: ondernemende vrouwen met een vleugje tomboy. Gebeitst en vernist pinewood krijgt een licht rozige kleur en staat in contrast met een eerder brute afwerking van beton, rvs en snelbouwstenen. Die combinatie zorgt voor ruimtelijkheid met een zacht randje dat een gevoel van geborgenheid opwekt. De klepper is natuurlijk de bar. De toog is dé eye-catcher van Barchel Zuid. Hij werd bekleed met dezelfde stenen als die van het MAS wat toch wel een boegbeeld is van 't Stad." "Net zoals deze zaak het boegbeeld zal worden van het Nieuw Zuid." vult eigenares Sofie enthousiast aan.

Publiekstrekker

Barchel Zuid biedt met haar 85 zitplaatsen & drie terrassen ruimte aan een enorm divers publiek. Voor ieder type bezoeker die potentieel binnenwandelt is er een speciale plek voorzien. Een centrale, vaste tafel in snelbouwblokken vormt een soort digital nomad walhalla. De comfortabele zitbank aan de inkom is dan weer de plek waar on-the-goers wachten op hun bakje troost. Ook grotere groepen kunnen heerlijk samen vertoeven in de cozy corner of reserveren de vergaderzaal met uitzicht op de binnentuin voor meetings of privé aangelegenheden. Bij mooi weer geniet je van twee zonovergoten terrassen en eentje in de groene, idyllische binnentuin.

Daarnaast staat Barchel al jaar en dag gekend om haar gerechten die dat tikkeltje meer bieden. "Denk aan Mexicaanse huevos rancheros, Oosterse shakshuka, matcha pancakes of onze populaire breakfast bagel met cream cheese, bacon, guacamole en gepocheerde eitjes. Ook klassiekers zoals een zachtgekookt eitje met soldaatjes kan je bij ons vinden. Lokale en verse ingrediënten zijn steeds de gemene deler." zegt Sofie De Paep.

Barchel kiest met trots voor lokale producten, producenten en partners. Denk aan koffie van bij Vascobelo, Kaas & Wijn Stefaan, Jucy sapjes, Berloumi, … Maar ook aan creatieve zielen zoals Sophie Peelman, Off the Grid en Atelier Welleman.


Praktische informatie:

​Barchel Zuid (open vanaf dinsdag 19 maart)
Jos Smolderenstraat 70
2000 Antwerpen
info@barchel-antwerp.com 
03 501 64 16

Openingsuren:

Dinsdag - vrijdag: 8u – 16u (afterwork fridays)
​Weekend: 9u – 16u
​Maandag: gesloten

Over oSérieux! PR & Events

oSérieux! PR & Events
p/a Silversquare Zaventem
Ikaroslaan 1
1930 Zaventem

Affiliate partner of Omnicom
Founding partner of Desmos