4 heerlijke recepten voor het kerstontbijt

Met in de kijker: Belgische granola van MAWRI

1/Overnight granola

Dit receptje geeft een leuke twist aan de gekende overnight oats.

Overnight granola door MAWRI
Overnight granola door MAWRI

Ingrediënten voor 1 portie:

-100g MAWRI Peanut Butter granola

-300ml amandelmelk (of magere melk)

-2 tl agavesiroop

-1 tl kaneel (of naar smaak)

Afwerking:

-1 el Effi rode vruchtenconfituur

-verse bramen, blauwe bessen, frambozen

Bereiding:

Stap 1: Meng de granola, melk, agavesiroop en kaneel en zet gedurende de nacht in de koelkast in een afgesloten pot. TIP: gebruik een lege pot pindakaas of confituur voor extra smaak!

Stap 2: Voeg in de ochtend een lepel confituur en de verse bessen toe en serveer meteen!

2/Sweet granola met appel/peer duo

Het ontbijt zou de minst ingewikkelde maaltijd van de dag moeten zijn, toch? Daarom is dit hartverwarmende receptje een winner!

Ingrediënten voor 1 portie:

-1/2 appel

-1/2 peer

-1 el vloeibare margarine

-1 à 2 el kaneel (naar smaak)

-100g griekse yoghurt of plantaardig alternatief

-60g MAWRI Sweet granola

Afwerking:

-Sesam/chia zaadjes ​

-Gojibessen

Bereiding:

Stap 1: Snijd de peer en appel in blokjes en bak in 1el vloeibare margarine met de kaneel tot ze zacht zijn.

Stap 2: Neem je yoghurt, MAWRI sweet granola, het gebakken appel/peer duo en werk af met sesamzaadjes en gojibessen. Serveer meteen.

3/Gegrilde nectarines met Salted Caramel granola

In het thema easy peasy lemon squeezy, gaan we nog even verder!

Ingrediënten voor 2 porties:

-2 rijpe nectarines (of perzikken)

-200g griekse yoghurt 0%

-120g MAWRI Salted Caramel granola

-Verse muntblaadjes

optioneel: lepeltje honing

Bereiding:

Stap 1: Snijd de nectarines in twee en verwijder de pit. Laat ondertussen een grillpan warm worden op je vuur.

Stap 2: Leg de nectarines met vruchtzijde op de grillpan en laat een aantal minuten garen. De nectarines zijn klaar wanneer de grill strepen erin gebrand staan.

Stap 3: Werk de nectarines af met een lepel griekse yoghurt, een lepel Salted Caramel granola, een blaadje verse munt en eventueel met wat honing.

4/Granola bars

Makkelijk om op voorhand te maken en naast ontbijt ook een perfecte snack!

Ingrediënten (voor 8 repen):

-200g dadels (Mejool)

-140g MAWRI chocolate granola

-25g notenmix (ongezout, ongeroosterd) 🥜

-20g zonnebloempitten

Afwerking:

-Kokosschaafsel

-Honing

-Verse frambozen, blauwe bessen

Bereiding:

Stap 1: Ontpit de dadels en snijd ze nadien heel fijn of mix in een keukenrobot.

Stap 2: Hak de noten en zonnebloempitten fijn.

Stap 3: Meng alle ingrediënten samen in een grote kom.

Stap 4: Doe wat bakpapier in een schaal en voeg het mengsel eraan toe. Druk stevig plat zodat het één geheel wordt.

Stap 5: Laat hard worden in de frigo (raw-versie) of zet de ovenschaal in een oven op 180 graden gedurende 30 min voor een baked versie.


 

 

Over oSérieux! PR & Events

oSérieux! PR & Events
Affiliate partner of Fleishman Hillard
Jean Monnet laan 14
1200 Brussel