4 heerlijke recepten voor het kerstontbijt

Met in de kijker: Belgische granola van MAWRI

1/Overnight granola

Dit receptje geeft een leuke twist aan de gekende overnight oats.

Overnight granola door MAWRI

Ingrediënten voor 1 portie:

-100g MAWRI Peanut Butter granola

-300ml amandelmelk (of magere melk)

-2 tl agavesiroop

-1 tl kaneel (of naar smaak)

Afwerking:

-1 el Effi rode vruchtenconfituur

-verse bramen, blauwe bessen, frambozen ​

Bereiding:

Stap 1: Meng de granola, melk, agavesiroop en kaneel en zet gedurende de nacht in de koelkast in een afgesloten pot. TIP: gebruik een lege pot pindakaas of confituur voor extra smaak!

Stap 2: Voeg in de ochtend een lepel confituur en de verse bessen toe en serveer meteen!

2/Sweet granola met appel/peer duo

Het ontbijt zou de minst ingewikkelde maaltijd van de dag moeten zijn, toch? Daarom is dit hartverwarmende receptje een winner!

Ingrediënten voor 1 portie:

-1/2 appel

-1/2 peer

-1 el vloeibare margarine

-1 à 2 el kaneel (naar smaak)

-100g griekse yoghurt of plantaardig alternatief

-60g MAWRI Sweet granola

Afwerking:

-Sesam/chia zaadjes ​

-Gojibessen ​

Bereiding:

Stap 1: Snijd de peer en appel in blokjes en bak in 1el vloeibare margarine met de kaneel tot ze zacht zijn.

Stap 2: Neem je yoghurt, MAWRI sweet granola, het gebakken appel/peer duo en werk af met sesamzaadjes en gojibessen. Serveer meteen.

3/Gegrilde nectarines met Salted Caramel granola

In het thema easy peasy lemon squeezy, gaan we nog even verder!

Ingrediënten voor 2 porties:

-2 rijpe nectarines (of perzikken)

-200g griekse yoghurt 0%

-120g MAWRI Salted Caramel granola

-Verse muntblaadjes

optioneel: lepeltje honing

Bereiding:

Stap 1: Snijd de nectarines in twee en verwijder de pit. Laat ondertussen een grillpan warm worden op je vuur.

Stap 2: Leg de nectarines met vruchtzijde op de grillpan en laat een aantal minuten garen. De nectarines zijn klaar wanneer de grill strepen erin gebrand staan.

Stap 3: Werk de nectarines af met een lepel griekse yoghurt, een lepel Salted Caramel granola, een blaadje verse munt en eventueel met wat honing.

4/Granola bars

Makkelijk om op voorhand te maken en naast ontbijt ook een perfecte snack!

Ingrediënten (voor 8 repen):

-200g dadels (Mejool)

-140g MAWRI chocolate granola

-25g notenmix (ongezout, ongeroosterd) 🥜

-20g zonnebloempitten

Afwerking:

-Kokosschaafsel

-Honing

-Verse frambozen, blauwe bessen

Bereiding:

Stap 1: Ontpit de dadels en snijd ze nadien heel fijn of mix in een keukenrobot.

Stap 2: Hak de noten en zonnebloempitten fijn.

Stap 3: Meng alle ingrediënten samen in een grote kom.

Stap 4: Doe wat bakpapier in een schaal en voeg het mengsel eraan toe. Druk stevig plat zodat het één geheel wordt.

Stap 5: Laat hard worden in de frigo (raw-versie) of zet de ovenschaal in een oven op 180 graden gedurende 30 min voor een baked versie.


 

 

Share

Meest recente verhalen

Website preview
Een verhaal in elke steek: oSérieux verwelkomt Belgisch lederwarenhuis AESAERT
AESAERT staat voor tijdloze elegantie, duurzame keuzes en eenvoud. Elk stuk is ontworpen om jarenlang mee te gaan en dat niet alleen in kwaliteit, maar ook in stijl. Het Belgische leer dat wordt gebruikt, is plantaardig gelooid, wat het tot één van de meest milieuvriendelijke keuzes maakt binnen de sector. De meeste tassen worden vandaag nog steeds met de hand vervaardigd in het atelier in Gent. Elke creatie wordt met zorg en precisie afgewerkt.
press.oserieux.be
Website preview
Website preview
Fruitzonderlijk lekker: verfrissende zomerdrank voor klein én groot
SPA® Fruit verrast deze zomer met een nieuwe onweerstaanbare smaakcombinatie: SPA® Fruit Peach Pear. Deze unieke, niet-bruisende mix van zoete perzik en sappige peer prikkelt de smaakpapillen en brengt het beste van fruit en puur mineraalwater samen in één verfrissende dorstlesser.
press.oserieux.be

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over oSérieux! PR & Events

Neem contact op met

p/a Silversquare Zaventem Ikaroslaan 1 1930 Zaventem Affiliate partner of Omnicom Founding partner of Desmos

+ 32 475 773 883

info@oserieux.be

www.oserieux.be