4 heerlijke recepten voor het kerstontbijt

Met in de kijker: Belgische granola van MAWRI

1/Overnight granola

Dit receptje geeft een leuke twist aan de gekende overnight oats.

Overnight granola door MAWRI

Ingrediënten voor 1 portie:

-100g MAWRI Peanut Butter granola

-300ml amandelmelk (of magere melk)

-2 tl agavesiroop

-1 tl kaneel (of naar smaak)

Afwerking:

-1 el Effi rode vruchtenconfituur

-verse bramen, blauwe bessen, frambozen ​

Bereiding:

Stap 1: Meng de granola, melk, agavesiroop en kaneel en zet gedurende de nacht in de koelkast in een afgesloten pot. TIP: gebruik een lege pot pindakaas of confituur voor extra smaak!

Stap 2: Voeg in de ochtend een lepel confituur en de verse bessen toe en serveer meteen!

2/Sweet granola met appel/peer duo

Het ontbijt zou de minst ingewikkelde maaltijd van de dag moeten zijn, toch? Daarom is dit hartverwarmende receptje een winner!

Ingrediënten voor 1 portie:

-1/2 appel

-1/2 peer

-1 el vloeibare margarine

-1 à 2 el kaneel (naar smaak)

-100g griekse yoghurt of plantaardig alternatief

-60g MAWRI Sweet granola

Afwerking:

-Sesam/chia zaadjes ​

-Gojibessen ​

Bereiding:

Stap 1: Snijd de peer en appel in blokjes en bak in 1el vloeibare margarine met de kaneel tot ze zacht zijn.

Stap 2: Neem je yoghurt, MAWRI sweet granola, het gebakken appel/peer duo en werk af met sesamzaadjes en gojibessen. Serveer meteen.

3/Gegrilde nectarines met Salted Caramel granola

In het thema easy peasy lemon squeezy, gaan we nog even verder!

Ingrediënten voor 2 porties:

-2 rijpe nectarines (of perzikken)

-200g griekse yoghurt 0%

-120g MAWRI Salted Caramel granola

-Verse muntblaadjes

optioneel: lepeltje honing

Bereiding:

Stap 1: Snijd de nectarines in twee en verwijder de pit. Laat ondertussen een grillpan warm worden op je vuur.

Stap 2: Leg de nectarines met vruchtzijde op de grillpan en laat een aantal minuten garen. De nectarines zijn klaar wanneer de grill strepen erin gebrand staan.

Stap 3: Werk de nectarines af met een lepel griekse yoghurt, een lepel Salted Caramel granola, een blaadje verse munt en eventueel met wat honing.

4/Granola bars

Makkelijk om op voorhand te maken en naast ontbijt ook een perfecte snack!

Ingrediënten (voor 8 repen):

-200g dadels (Mejool)

-140g MAWRI chocolate granola

-25g notenmix (ongezout, ongeroosterd) 🥜

-20g zonnebloempitten

Afwerking:

-Kokosschaafsel

-Honing

-Verse frambozen, blauwe bessen

Bereiding:

Stap 1: Ontpit de dadels en snijd ze nadien heel fijn of mix in een keukenrobot.

Stap 2: Hak de noten en zonnebloempitten fijn.

Stap 3: Meng alle ingrediënten samen in een grote kom.

Stap 4: Doe wat bakpapier in een schaal en voeg het mengsel eraan toe. Druk stevig plat zodat het één geheel wordt.

Stap 5: Laat hard worden in de frigo (raw-versie) of zet de ovenschaal in een oven op 180 graden gedurende 30 min voor een baked versie.


 

 

Delen

Meest recente verhalen

Website preview
Eerste indoor Winter Fair van Brussel opent de deuren in Tour & Taxis
Tour & Taxis blaast dit jaar de winterse magie nieuw leven in met de allereerste volledig overdekte Winter Fair van de hoofdstad. Jong en oud kan er genieten van lokale ambacht, smakelijke specialiteiten, entertainment en winterse beleving. En dat allemaal binnen de iconische setting van Tour & Taxis.
press.oserieux.be
Website preview
Van eetkamer tot topzaak: zo haal je het Mijn Restaurant-gevoel in huis
Wij Belgen houden van gastronomische belevingen, of dat nu op restaurant of in de gezellige omgeving van onze eigen woonkamer is. Dankzij deze vier tips met aandacht voor sfeer, styling én het juiste licht wordt een diner in je eigen eetkamer plots een Mijn Restaurant-ervaring. Want wie de juiste elementen weet te combineren, verandert van gewone gastvrouw tot ware hostess with the mostess.
press.oserieux.be
Website preview
De Stichting voor Toekomstige Generaties financiert zeven innovatieve startups om kritieke uitdagingen aan te pakken: water, landbouw, klimaat en voeding
2 december 2025 - Om de steeds groter wordende uitdagingen het hoofd te bieden – van klimaatverandering en druk op watervoorraden tot industriële vervuiling, afhankelijkheid van externe landbouwinputs en dalende voedselkwaliteit – investeert de Stichting voor Toekomstige Generaties 310.000 euro in zeven start-ups die concrete en potentieel baanbrekende oplossingen aanreiken. Deze innovaties komen uit strategische sectoren en kunnen echt een verschil maken voor de toekomst.
press.oserieux.be

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over oSérieux! PR & Events

Neem contact op met

p/a Silversquare Zaventem Ikaroslaan 1 1930 Zaventem Affiliate partner of Omnicom Founding partner of Desmos

+ 32 475 773 883

info@oserieux.be

www.oserieux.be