4 heerlijke recepten voor het kerstontbijt
Met in de kijker: Belgische granola van MAWRI
1/Overnight granola
Dit receptje geeft een leuke twist aan de gekende overnight oats.
Ingrediënten voor 1 portie:
-100g MAWRI Peanut Butter granola
-300ml amandelmelk (of magere melk)
-2 tl agavesiroop
-1 tl kaneel (of naar smaak)
Afwerking:
-1 el Effi rode vruchtenconfituur
-verse bramen, blauwe bessen, frambozen
Bereiding:
Stap 1: Meng de granola, melk, agavesiroop en kaneel en zet gedurende de nacht in de koelkast in een afgesloten pot. TIP: gebruik een lege pot pindakaas of confituur voor extra smaak!
Stap 2: Voeg in de ochtend een lepel confituur en de verse bessen toe en serveer meteen!
2/Sweet granola met appel/peer duo
Het ontbijt zou de minst ingewikkelde maaltijd van de dag moeten zijn, toch? Daarom is dit hartverwarmende receptje een winner!
Ingrediënten voor 1 portie:
-1/2 appel
-1/2 peer
-1 el vloeibare margarine
-1 à 2 el kaneel (naar smaak)
-100g griekse yoghurt of plantaardig alternatief
-60g MAWRI Sweet granola
Afwerking:
-Sesam/chia zaadjes
-Gojibessen
Bereiding:
Stap 1: Snijd de peer en appel in blokjes en bak in 1el vloeibare margarine met de kaneel tot ze zacht zijn.
Stap 2: Neem je yoghurt, MAWRI sweet granola, het gebakken appel/peer duo en werk af met sesamzaadjes en gojibessen. Serveer meteen.
3/Gegrilde nectarines met Salted Caramel granola
In het thema easy peasy lemon squeezy, gaan we nog even verder!
Ingrediënten voor 2 porties:
-2 rijpe nectarines (of perzikken)
-200g griekse yoghurt 0%
-120g MAWRI Salted Caramel granola
-Verse muntblaadjes
optioneel: lepeltje honing
Bereiding:
Stap 1: Snijd de nectarines in twee en verwijder de pit. Laat ondertussen een grillpan warm worden op je vuur.
Stap 2: Leg de nectarines met vruchtzijde op de grillpan en laat een aantal minuten garen. De nectarines zijn klaar wanneer de grill strepen erin gebrand staan.
Stap 3: Werk de nectarines af met een lepel griekse yoghurt, een lepel Salted Caramel granola, een blaadje verse munt en eventueel met wat honing.
4/Granola bars
Makkelijk om op voorhand te maken en naast ontbijt ook een perfecte snack!
Ingrediënten (voor 8 repen):
-200g dadels (Mejool)
-140g MAWRI chocolate granola
-25g notenmix (ongezout, ongeroosterd) 🥜
-20g zonnebloempitten
Afwerking:
-Kokosschaafsel
-Honing
-Verse frambozen, blauwe bessen
Bereiding:
Stap 1: Ontpit de dadels en snijd ze nadien heel fijn of mix in een keukenrobot.
Stap 2: Hak de noten en zonnebloempitten fijn.
Stap 3: Meng alle ingrediënten samen in een grote kom.
Stap 4: Doe wat bakpapier in een schaal en voeg het mengsel eraan toe. Druk stevig plat zodat het één geheel wordt.
Stap 5: Laat hard worden in de frigo (raw-versie) of zet de ovenschaal in een oven op 180 graden gedurende 30 min voor een baked versie.